Τρίτη, 08 Μαϊος 2012 20:25

Έγκαιρη προειδοποίηση για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από τα πυρηνελαιουργεία

Έγκαιρη προειδοποίηση για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από τα πυρηνελαιουργεία

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
Για να δούμε, θα αλλάξει κάτι; Ο λόγος για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν τουλάχιστον μερικά από αυτά. Φαίνεται πάντως ότι ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, έχει σκοπό να ελέγξει την κατάσταση.

Γι’ αυτό έγκαιρα, τώρα που τελείωσε η επεξεργασία του ελαιοπυρήνα, συγκάλεσε σύσκεψη και ζήτησε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να επιβάλουν την απαρέγκλιτη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων εν όψει της επόμενης περιόδου.
Σε σύσκεψη λοιπόν που έγινε σήμερα στο Διοικητήριο με τον αντιπεριφερειάρχη, συζητήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση των πυρηνελαιουργείων της Μεσσηνίας και κυρίως η απαρέγκλιτη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους.
Τονίστηκε ιδιαίτερα η ακριβής εφαρμογή αυτών των όρων, για την όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος από τη λειτουργία τους, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου. Επισημαίνεται ακόμη ότι «η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έγκαιρα και σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, εν όψει και της επερχόμενης ελαιοκομικής περιόδου, στα πλαίσια συνεργασίας μεταξύ υπηρεσιών και πυρηνελαιουργών για την παραγωγή βέλτιστων αποτελεσμάτων».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι διευθυντές Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Δημόσιας Υγείας Κατερίνα Σπέντζουρα και Περιβάλλοντος Αμαλία Παυλέα, όπως και εκπρόσωποι των πυρηνελαιουργείων.