Δευτέρα, 14 Μαϊος 2012 17:19

Και στο Αρχοντικό θα γίνει έργο προστασίας από τη διάβρωση της θάλασσας

Και στο Αρχοντικό θα γίνει έργο προστασίας από τη διάβρωση της θάλασσας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Τη δέσμευση ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και η προστασία της παράκτιας περιοχής του Αρχοντικού από τη διάβρωση της θάλασσας, διατύπωσε η αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο ΕΣΠΑ έχει ήδη ενταχθεί η προστασία του Ακρογιαλίου και πρόσφατα και της Μικρής Μαντίνειας, ενώ η κ. Νικολάκου τόνισε ότι με τα χρήματα που θα περισσέψουν από τα δύο αυτά έργα, θα γίνει και ένα τρίτο έργο στο Αρχοντικό.

Η συζήτηση για το θέμα έγινε με αφορμή ερώτηση του επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πλέον, Θανάση Πετράκου. Ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί δεν έγινε ένα ενιαίο έργο για το Ακρογιάλι και τη Μικρά Μαντίνεια, που να περιλαμβάνει και την ανάπλαση των δύο παράκτιων περιοχών, αλλά η παρέμβαση «έσπασε» στα δύο.
Η κ. Νικολάκου απάντησε ότι στην περιοχή του ηρώου της Μ. Μαντίνειας δεν είχε οριοθετηθεί ο αιγιαλός και η παραλία, που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο κομμάτι δεν μπορούσε να ενταχθεί, οπότε η Περιφέρεια για να μη χάσει χρόνο προχώρησε με το Ακρογιάλι και όταν λύθηκε το θέμα του ηρώου προώθησε και αυτό το έργο.
Ενδιαφέρον είχαν πάντως οι δήθεν γενικές αναφορές της κ. Νικολάκου «για τις δυνάμεις του λαϊκισμού που μπορεί πρόσκαιρα να νικούν» και για την «υπέρμετρη αλαζονεία που στρέφεται ενάντια στη λαϊκή εντολή για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος». Πάντως, τόσο ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης όσο και η αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολάκου, συνεχάρησαν τον κ. Πετράκο για την εκλογή του ως βουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα συγχαρητήριά του εξέφρασε εκ μέρους όλου του Σώματος και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Πουλοκέφαλος.
Στ.Μ.