Τετάρτη, 16 Μαϊος 2012 16:53

Έλεγχοι για γιαούρτια με μούχλα από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας

Έλεγχοι για γιαούρτια με μούχλα από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Δεν βρέθηκαν στη Μεσσηνία, στα σούπερ μάρκετ «Carrefour Μαρινόπουλος», συγκεκριμένα τυποποιημένα γιαούρτια, τα οποία έχει αποφασιστεί να αποσυρθούν επειδή έχουν μούχλα. Αυτό ανακοινώθηκε από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, ύστερα από ελέγχους που έκαναν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας σημειώνεται: «Ύστερα από τις ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ για την ανάκληση - απόσυρση επιδορπίων γιαουρτιού Carrefour, λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλας), μικτά κλιμάκια ελέγχου τροφίμων, στα οποία συμμετείχαν υπάλληλοι από τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και συγκεκριμένα από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης και Υγιεινής, διενήργησαν ελέγχους στα καταστήματα της εταιρείας «Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε.» στην περιοχή μας. Κατά τους ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι τα εν λόγω είδη δεν υπήρχαν στα καταστήματα. Όσα είχαν προμηθευτεί, είχαν ήδη επιστραφεί στην προμηθεύτρια εταιρεία.
Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε σε άλλα είδη γιαουρτιών, που διατίθεντο προς πώληση, δεν διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών. Η διαδικασία ελέγχων συνεχίζεται».