Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 20:43

Κτηνοτρόφοι από τη Μεσσηνία πήγαν στον υπουργό, ο οποίος κατηγορεί για αδιαλλαξία τα μπλόκα

Κτηνοτρόφοι από τη Μεσσηνία πήγαν στον υπουργό, ο οποίος κατηγορεί για αδιαλλαξία τα μπλόκα

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΖΗΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 
Τους αγρότες που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και θα τις κλιμακώσουν, με το πλαίσιο που έχουν καθορίσει οι συνελεύσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, κατηγορεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ότι δεν θέλουν να βρεθούν λύσεις στα προβλήματά τους! Ο υπουργός καλεί τους εκπροσώπους των αγροτών σε συνάντηση, ενώ εκείνοι, αγανακτησμένοι από τη μέχρι τώρα στάση του, επιμένουν στην πρότασή τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός σήμερα είχε συνάντηση με κτηνοτρόφους από τη Μεσσηνία…

Ειδικότερα το υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σημειώνει: “Με την αδιάλλακτη στάση τους και την άρνησή τους να προσέλθουν σε διάλογο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εκπρόσωποι των αγροτών που απαρτίζουν την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποδεικνύουν ότι δεν θέλουν να βρεθεί λύση στα προβλήματά τους.

Ενώ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από τον Υπουργό, κ. Σταύρο Αραχωβίτη για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητά να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ή τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αποδείξει όλο αυτό το διάστημα ότι είναι ανοιχτή σε συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους των αγροτών και των συνεταιρισμών από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ από τις 14 Δεκεμβρίου έχει απαντήσει γραπτά σε ένα προς ένα τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, από την οποία ζητούσε έστω και την ύστατη στιγμή να προσέλθει σε διάλογο και να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση.

Ακόμα και σήμερα στο υπουργείο πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική  συνάντηση με εκπροσώπους κτηνοτρόφων από τη Μεσσηνία. Επομένως, είμαστε εδώ στο ΥπΑΑΤ καθημερινά για όσους πραγματικά επιδιώκουν την εξεύρεση λύσεων μέσα από διάλογο. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι γνωρίζουν τι έχουμε ήδη καταφέρει για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων, αλλά και τη χάραξη προοπτικής για τον πρωτογενή τομέα.

Όσοι εμμένουν σε αποκλεισμούς δρόμων και σε αποκλεισμούς του διαλόγου, ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους απέναντι στον αγροτικό κόσμο. Ελπίζουμε ότι ο διάλογος δεν θα κλείσει στα μπλόκα, αλλά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων”.