Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 10:38

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας: Στο 1,50€ η τιμή της σταφίδας

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας: Στο 1,50€ η τιμή της σταφίδας

Στο 1,50€ διαμορφώνεται η τιμή εκκίνησης για την παραλαβή της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, εσοδείας 2019, ανακοίνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ‘Ένωση Μεσσηνίας’. Θα καταβληθεί σε δυο δόσεις...

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ένωση Μεσσηνίας, η μία δόση του 1€ , θα καταβληθεί τρεις ημέρες μετά την παραλαβή και η άλλη, του 0,50€, μέχρι το τέλος του μήνα παραλαβής. Ανάλογα με τις ποσότητες που θα διακινηθούν, θα ανακοινωθεί και τιμή εκκαθάρισης που θα αφορά στο σύνολο όσων παραδώσουν.

Στην σχετική ανακοίνωσή του, ο συνεταιρισμός αναφέρει επίσης τα ακόλουθα:

«Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Ένωση Μεσσηνίας", έχοντας οικοδομήσει μια στρατηγική συνεργασία με την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, εδώ και 7 χρόνια, παρεμβαίνουμε από κοινού υπέρ της στήριξης της καλλιέργειας της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας.

Αποτέλεσμα των διαρκών διεκδικήσεων μας ήταν να χορηγηθεί, το 2017, η συνδεδεμένη ενίσχυση/επιδότηση, πέραν της έως τώρα δικαιούμενης, σε όσους παραδίδουν 150 κιλά, με τους παραγωγούς που παρέδωσαν στην "Ένωση Μεσσηνίας" το προϊόν τους να λαμβάνουν άπαντες το ποσόν που τους αντιστοιχούσε 49,3€ το στρέμμα για το 2018.

Παράλληλα με συντονισμένες ενέργειες, το προϊόν εντάχθηκε στον εθνικό κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO για την τεράστια συμβολή τους, ως κυρίαρχο μέρος της εθνικής και οικιακής οικονομίας της χώρας.

Τέλος, παραμένουμε αμετακίνητοι στο πάγιο αίτημά μας για την άμεση ανάγκη θέσπισης κινήτρων για την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας αλλά και της χορήγησης έκτακτου βοηθήματος στους πληγέντες από επιθέσεις αγριόχοιρων καθώς και προγράμματος ενίσχυσης για ειδική περίφραξη των σταφιδαμπελώνων».

Η Ένωση Μεσσηνίας ευχαριστεί «τους Μεσσήνιους παραγωγούς που διαχρονικά εμπιστεύονται το προϊόν τους στο Συνεταιρισμό μας, καθώς μόνον η στήριξη συνεργατικών σχημάτων μπορεί να εγγυηθεί καλύτερες αποδόσεις για τους παραγωγούς και ασφαλέστερα για το κοινό τρόφιμα».