Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 00:36

Στο ίδιο καταστροφικό έργο θεατές, αγριογούρουνα ρημάζουν τα αμπέλια

Στο ίδιο καταστροφικό έργο θεατές, αγριογούρουνα ρημάζουν τα αμπέλια

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 
Όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά η κατάσταση έχει γίνει ακόμη χειρότερη σε ό,τι αφορά τις καταστροφές που προκαλούν αγριογούρουνα σε καλλιέργειες. Και φέτος ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας καταγγέλλει ότι η καταστροφή σε ορισμένες περιπτώσεις, στα αμπέλια και τη σταφίδα, είναι ολοκληρωτική. Εκφράζει οργή και αγανάκτηση και καταδικάζει τη στάση της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι όπως δεν στήριξε τους ελαιοπαραγωγούς έτσι δεν στηρίζει και τους σταφιδοπαραγωγούς για τη τεράστια ζημιά που έχει προκληθεί…

Ειδικότερα ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας τονίζει τα εξής: “Για μια ακόμα χρόνια τεράστιες είναι οι ζημιές στις  σταφίδες και στα αμπέλια από πολυπληθείς ομάδες άγριων και ημιάγριων γουρουνιών ,που σε μερικά κτήματα φτάνουν και στο 100%. Οργή και αγανάκτηση  από τους αγρότες  που βλέπουν άλλο ένα εισόδημα τους να καταστρεφεται. 

Ύστερα από την αδιαφορία της κυβέρνησης για την όποια στήριξη στην ελαιοκαλλιέργεια και τους ελαιοπαραγωγούς, συνεχίζει την ίδια  προκλητική αδιαφορία και σε άλλες  καλλιέργειες του νομού όπως η σταφίδα και τα αμπέλια.   

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας ζητά εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να πάρει μετρά προστασίας των καλλιεργειών μας από τα αγριογούρουνα.

Να αλλάξει τον αναχρονιστικό Κανονισμό του ΕΛΓΑ διασφαλίζοντας το δημόσιο χαρακτήρα του. Να ασφαλίζει και να αποζημιώνει έγκαιρα και δίκαια όλες τις αιτίες ζημιών και νόσων στο 100%.

Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των πληγέντων αγροτών με έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των βιοποριστικών και άλλων τρεχουσών αναγκών.

Ενίσχυση για αγορά μέσων προστασίας από τα αγριογούρουνα όπως  περιφράξεις,  ηλεκτρικοί φράκτες και άλλα, γιατί το κόστος για τον παράγωγο είναι δυσβάστακτο”.