Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022 00:12

Συνεχίζουν οι αγρότες, συμβολικοί αποκλεισμοί την Κυριακή στις εθνικές Καλαμάτας-Μεσσήνης και Μεσσήνης-Πύλου

Από την κινητοποίηση των αγροτών και την έλευσή τους στο κέντρο της Καλαμάτας,  την περασμένη Τετάρτη Από την κινητοποίηση των αγροτών και την έλευσή τους στο κέντρο της Καλαμάτας, την περασμένη Τετάρτη

ΜΠΛΟΚΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΚΑΙ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥ  
Δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες της Μεσσηνίας και για σήμερα, Κυριακή, έχουν παραγγείλει συμβολικούς αποκλεισμούς σε σημεία των εθνικών οδών Καλαμάτας-Μεσσήνης και Μεσσήνης Πύλου. Πρόκειται για κινητοποιήσεiς που οργανώνουν τα δύο μπλόκα της Μεσσηνίας, το ένα στη Μεσσήνη και το άλλο στο Σουληνάρι Πυλίας…

“Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας που κατεβήκαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα στην μεγάλη κινητοποίηση στην Καλαμάτα. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, καλούμε τους συναδέλφους μας που κάθονται στα σπίτια τους να ενισχύσουν τα μπλόκα. Διεκδικούμε την επιβίωση μας ώστε να υπάρχουμε αύριο στα χωράφια μας με τα δίκαια αιτήματα μας. Συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματα μας. Απαντούμε  πιο  δυναμικά στη κυβέρνηση συνεχίζοντας και ενισχύοντας το μπλόκο” ανακοίνωσαν με ξεχωριστές ανακοινώσεις τους οι συντονιστικές επιτροπές των μπλόκων της Μεσσήνης και του Σουληναρίου. 

Το μπλόκο της Μεσσήνης πριν από τον συμβολικό αποκλεισμό έχει καλέσε σε προσυγκέντρωση, στον Σταθμό της Μεσσήνης, στις 12 το μεσημέρι. 

Το μπλόκο του Σουληναρίου αποφάσισε την ενίσχυση του μπλόκου και τον συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού για Πύλο, σε συνέλευση που πραγματοποίησε την Παρασκευή. 

Τα βασικά αιτήματα των δύο μπλόκων είναι κοινά και έχουν ως εξής: 

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροτο-εφοδιων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.ά.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.