Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 13:30

Κίνδυνος για τον πρωτογενή τομέα, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε γεωτρήσεις, διαμαρτύρεται ο δήμαρχος Τριφυλίας

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, τους βουλευτές του Νομού και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, για το γεγονός ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε γεωτρήσεις, κρατικές και ιδιωτικές, στην περιοχή των Φιλιατρών ενώ είναι εποχή καλλιέργειας προϊόντων. Με την εκτόξευση των τιμολογίων ενέργειας εκτοξεύονται οι ήδη μεγάλες οφειλές οργανισμών και ιδιωτών για την άρδευση καλλιεργειών, με τον κίνδυνο να είναι πιο μεγάλος από κάθε προηγούμενη φορά για διακοπή της ηλεκτροδότησης και καταστροφή καλλιεργειών…

Ο δήμαρχος Τριφυλίας στην επιστολή διαμαρτυρίας του σημειώνει: “Μας ενημέρωσαν σήμερα (Πέμπτη) ότι η Δ.Ε.Η.  προέβη σε διακοπή ηλεκτροδότησης αρκετών κρατικών και ιδιωτικών γεωτρήσεων.

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την ενεργεία, εν μέσω της καλλιεργητικής περιόδου και καλούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους βουλευτές και κάθε αρμόδιο να βοηθήσουν για να επανασυνδέσουν άμεσα τις γεωτρήσεις και να δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες, να ολοκληρώσουν τις καλλιέργειες τους.

Ο αγροτικός κόσμος έχει υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα από την δωδεκαετή οικονομική κρίση και από την πανδημία .

Οι αγρότες δεν αρνούνται την πληρωμή και ζητούν μια γενναία ρύθμιση, προκειμένου να βοηθηθούν στην εξόφληση των οφειλών τους.

Σαν Δήμος, είμαστε αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και θα είμαστε στο πλάι τους, στηρίζοντας κάθε δίκαιο αγώνα τους”.