Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 02:11

Συνέλευση των αγροτών το βράδυ στην πλατεία του Χανδρινού

Συνέλευση των αγροτών το βράδυ στην πλατεία του Χανδρινού

«ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΛΗΣ»
Σε συνέλευση καλεί τους αγρότες της Μεσσηνίας η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του μπλόκου Σουληναρίου, για την κλιμάκωση του αγώνα αλλά με νέες μορφές πάλης. Η Επιτροπή δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη από την κυβέρνηση που δεν έδωσε καθαρές απαντήσεις στα αιτήματα των αγροτών…

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα μπλόκου Σουληναρίου οργανώνει μετάβαση των αγροτών στην Αθήνα, με λεωφορεία, στις 5 Μάρτη, για συμμετοχή στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο.
Σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής τονίζεται: «Η  κυβέρνηση της χώρας μας, προσπάθησε να ρίξει  στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού από της Βουλής τα έδρανα .
Μίλησαν για όλα, εκτός από τα πραγματικά προβλήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Μάλιστα σε συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι οι αγρότες δεν πρέπει να ζητούν περεταίρω κρατική βοήθεια γιατί διατηρούν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής από τους κατοίκους των αστικών κέντρων.
Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι πιστεύουν  πως θα φέρουν τις άλλες κοινωνικές ομάδες ενάντια στους αγρότες και τους αγώνες τους.
Ήμασταν βέβαιοι πως έχουν πλήρη άγνοια των πραγματικών συνθηκών ζωής  της ελληνικής οικογένειας.
Το θράσος της πολιτικής τους είναι τόσο μεγάλο που στο μέλλον θα απευθύνονται σε ολόκληρο των ελληνικό λαό να μην διεκδικεί ένα καλύτερο  επίπεδο ζωής συγκρίνοντας μας πλέον, με τους εξαθλιωμένους μετανάστες που η ίδια η κυβέρνηση  προωθεί στη χώρα μας.
Είναι επικίνδυνοι και ψεύδονται ασύστολα.
Δεν απάντησαν αν θα πάρουν πίσω τον ασφαλιστικό νόμο που μας συνταξιοδοτεί στα 67 μας χρόνια, αντιθέτως  θολώνουν τα νερά, μιλώντας ασυνάρτητα για 40 χρόνια ασφάλισης και σύνταξη στα 62. Να μας δείξουν έναν ενεργό αγρότη που θα συνταξιοδοτηθεί στα 62.
Δεν  απάντησαν αν θα έχουμε φθηνά λιπάσματα-φυτοφάρμακα και πετρέλαιο, αλλά συνεχίζουν να αφήνουν ανεξέλεγκτους  εφοπλιστές και καρτέλ στα κερδοσκοπικά τους όργια.
Δεν ανέφεραν τίποτα για τον 'αναπτυξιακό' νόμο που ετοιμάζουν, φορολογώντας τα αγροτεμάχια ανά στρέμμα.
Και βέβαια δεν τολμούν να μιλήσουν για την νέα ΚΑΠ και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή στην μικρομεσαία αγροτιά με τους νέους φραγμούς στην παραγωγή προϊόντων».