Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 00:00

Τα ίδια προβλήματα στον κάμπο της Μεσσηνίας

Τα ίδια προβλήματα στον κάμπο της Μεσσηνίας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΕΒ 
Όπως έχει καθιερωθεί να γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, πραγματοποιήθηκε και φέτος, σήμερα στο Διοικητήριο, σύσκεψη για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με την άρδευση στον κάμπο της Μεσσηνίας και τη μονίμως δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Γεωργικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου  -και όπως σε κάθε τέτοια σύσκεψη κάθε χρόνο αναφέρεται- όλοι οι εμπλεκόμενοι είπαν ότι έχουν τη βούληση να βοηθήσουν ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα για να καλλιεργηθεί η γη σύμφωνα με τις δυνατότητές της, να παράγονται προϊόντα και να έχουν εισόδημα οι παραγωγοί.
Στο δελτίο Τύπου τονίζεται: «Στη σύσκεψη παρέστησαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Αντωνία Μπούζα, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΓΟΕΒ και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η Αντιπεριφερειάρχης, ξεκινώντας τη συζήτηση, έδωσε έμφαση στην υφιστάμενη κατάσταση του ΓΟΕΒ, τονίζοντας ότι βούληση τόσο της ιδίας όσο και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου είναι να αντιμετωπισθούν όλα τα φλέγοντα προβλήματα και να παρθούν όλες εκείνες οι αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ΓΟΕΒ, γεγονός που αποτελεί αίτημα και των τοπικών κοινωνιών.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, όπου έγινε ενημέρωση για το θεσμικό πλαίσιο, τη διοίκηση και την προσφορά του ΓΟΕΒ στην άρδευση των καλλιεργειών, την παροχέτευση νερού, την αντιπλημμυρική προστασία, στα έργα και τις μελέτες που υλοποιούνται. Έμφαση δόθηκε στη δυσμενή οικονομική κατάσταση του ΓΟΕΒ, λόγω κυρίως των απλήρωτων εισφορών των ωφελουμένων και ειδικά στη διευθέτηση του ζητήματος των οφειλών προς τη ΔΕΗ.
Η κα Αλειφέρη επεσήμανε ως ιδιαίτερα θετική τη συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων φορέων να δραστηριοποιηθούν άμεσα για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων του ΓΟΕΒ, ώστε να λειτουργήσει σωστά τόσο η άρδευση όσο και η αντιπλημμύριση.
Κλείνοντας, η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την ανάγκη εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδίου για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του ΓΟΕΒ με τη συμμετοχή των αγροτών και  τη συνδρομή των Δήμων των περιοχών. Ο ΓΟΕΒ, με σωστή οργάνωση, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό κεφάλαιο για τη Μεσσηνία».