Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 11:26

«Επιχειρούμε Έξω» από σήμερα…

Βαγγέλης Ξυγκώρος, Λουκάς Σπηλιόπουλος Βαγγέλης Ξυγκώρος, Λουκάς Σπηλιόπουλος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Γέμισε χθες το βράδυ η αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, κυρίως από εκπροσώπους μεταποιητικών επιχειρήσεων, για τη ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω», του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο επιδοτεί τη συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Ξυγκώρος, αναφέρθηκε σύντομα σε ενέργειες έχουν ξεκινήσει σχετικά με την ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού για διάφορα προγράμματα που μπορεί να τους αφορούν. Την ενημέρωση για το «Επιχειρούμε Έξω» έκανε το στέλεχος της «Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» Λουκάς Σπηλιόπουλος…

Σε ό,τι αφορά τη σύντομη τοποθέτηση του προέδρου Βαγγέλη Ξυγκώρου, σημείωσε ότι στελέχη του Επιμελητηρίου ήδη έχουν αρχίσει ενημερωτικές επαφές με επιχειρήσεις του Νομού με σκοπό την συμβολή του επιμελητηριακού θεσμού στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας και την ανάπτυξη της οικονομίας. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι ο θεσμός θα βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις για να τις βοηθήσει στο πλαίσιο του ρόλου του σε ό,τι χρειάζονται.

Ο Λουκάς Σπηλιόπουλος αναφερόμενος στο «Επιχειρούμε Έξω» ανέφερε ότι από σήμερα το μεσημέρι μπορούν οι μεταποιητικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα να υποβάλουν αιτήσεις για την επιδότηση της συμμετοχής τους σε εκθέσεις του εξωτερικού. Το πρόγραμμα καλύπτει το 50% του κόστους συμμετοχής σε αυτές τις εκθέσεις. Η επιδότηση θα δίδεται με κριτήριο την πληρότητα του φακέλου και η αξιολόγηση του φακέλου θα γίνεται με κριτήριο το χρόνο κατάθεσης του. Κάθε επιχείρηση μπορεί να χρηματοδοτηθεί για συμμετοχή και σε περισσότερες από μία εκθέσεις του εξωτερικού. Το συνολικό ύψος χρηματοδότησης του προγράμματος, για όλη τη χώρα, ανέρχεται στα 50.000.000 ευρώ ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Σπηλιόπουλος εάν το ποσό εξαντληθεί πιθανόν θα ενισχυθεί με επιπλέον πόρους. Από την άλλη όμως ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παύλος Κρανιώτης, ανέφερε ότι είναι πολλές οι επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα διότι αποκλείονται από αυτό οι ζημιογόνες, δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων της χώρας.
Στ.Μ.