Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 17:06

Το σχέδιο για τη “Νέα Αλλαγή” παρουσίασε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μ. Κατρίνης στην Καλαμάτα

Το σχέδιο για τη “Νέα Αλλαγή” παρουσίασε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μ. Κατρίνης στην Καλαμάτα

Το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής, με τον τίτλο “Νέα Αλλαγή”, παρουσίασε σε επιχειρηματίες της Καλαμάτας, στη διοίκηση του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου, ο βουλευτής Ηλείας του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης. Τον βουλευτή συνόδευσε τοπικό κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής. Η “Νέα Αλλαγή” προβλέπει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα, με επενδύσεις 100 δισ. ευρώ και με 50.000 νέες θέσεις εργασίας σε τέσσερα χρόνια…

Ο Μιχάλης Κατρίνης είναι Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΚΙΝΑΛ και όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, κατά τις συναντήσεις που έγιναν στην Καλαμάτα “παρουσιάσαμε τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία, προτάσεις που η υλοποίηση τους κρίθηκε αναγκαία απ’ όλους. Μιλήσαμε για ανάγκη διαμόρφωσης ενός παραγωγικού μοντέλου που θα συνδέει τον πρωτογενή τομέα με την μεταποίηση και την βιομηχανία και για ένα μοντέλο τουρισμού ανθεκτικό και λειτουργικό όλο τον χρόνο. Τονίστηκε η ανάγκη να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, επισημάναμε, ότι πρέπει να υπάρξει άμεση ένεση ρευστότητας στις επιχειρήσεις και να παρθούν μέτρα υποστήριξης τους τώρα, μέτρα όπως η χρηματοδότηση τους με ευνοϊκούς όρους, οι 120 δόσεις σε ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, ο ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός και φυσικά συζητήσαμε για την υποχρέωση να ισχύσουν και για τους υπόλοιπους κλάδους τα μέτρα υποστήριξης που πάρθηκαν για την εστίαση.

Τονίσαμε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο και στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και φυσικά για όλα αυτά δεν παρουσιάσαμε απλά προτάσεις, αλλά μιλήσαμε για το σχέδιο της Νέας Αλλαγής και τις ενέργειες που έχουμε ήδη κάνει προς αυτή την κατεύθυνση. Αναλύσαμε τους τέσσερις μεγάλους άξονες του σχεδίου που δίνουν προτεραιότητα στην εργασία με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, στηρίζουν την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων, των μεσαίων στρωμάτων και των αυτοαπασχολούμενων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενισχύουν τις δημόσιες επενδύσεις (υποδομές ανάπτυξης, ΕΣΥ, κοινωνικό - ψηφιακό κράτος, κτλ.) και βασίζονται σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με στόχο επενδύσεις 100 δισ. ευρώ και δημιουργία 50.000 νέων επιχειρήσεων κάθε μεγέθους στα επόμενα 4 χρόνια.

Τέλος, ακούσαμε προτάσεις-αιτήματα που δεσμευτήκαμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα μας και να υποστηρίξουμε εντός και εκτός κοινοβουλίου, προτείνοντας καθημερινά στην κυβέρνηση πολιτικές λύσεις για να στηριχθούν τώρα, με σχέδιο και με κάθε δυνατό τρόπο οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι".