Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 09:11

Από τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για το “e-Λιανικό”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Ξεκινά τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη και ολοκληρώνεται στις 24 Μάρτη 2021 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη δράση “e-Λιανικό”, για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ υφιστάμενων επιχειρήσεων για το ηλεκτρονικό τους κατάστημα. Η χρηματοδότηση μπορεί να ανέλθει μέχρι 5.000 ευρώ για επιχειρήσεις που δεν έχουν ή δεν είχαν ηλεκτρονικό κατάστημα και θα δημιουργήσουν ή δημιούργησαν και μέχρι 1.500 ευρώ για τις επιχειρήσεις που έχουν και θα το αναβαθμίσουν…

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενημερώνει σχετικά: “Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 13:00 ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης, όσον αφορά τη δράση «e-Λιανικό» Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη / αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος», του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η δράση προβλέπει την ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου που διατηρούν φυσικό κατάστημα, με συνολική επιχορήγηση ανά ΑΦΜ έως 5000€ (100% χρηματοδότηση). 

Εφόσον η επιχείρηση διαθέτει e-shop, η επιχορήγηση είναι έως 1.500€ για την αναβάθμισή του, χωρίς να είναι επιλέξιμος ο εξοπλισμός. 

Έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών 18/3/2020 και έπειτα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι υφιστάμενες και νεοσύστατες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, ανεξαρτήτως της νομικής τους μορφής, που διαθέτουν τους επιλέξιμους από την Πρόσκληση ΚΑΔ 47, είτε ως κύρια Δραστηριότητα, στην έδρα ή στο υποκατάστημα, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα.

Ενδεικτικά επιλέξιμες δαπάνες αφορούν  :

  • Εξυπηρετητές /διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών - λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία / αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος
  • Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop / Laptop)
  • Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία / αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος
  • Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop - θα λειτουργεί σε 2 γλώσσες, καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών.
  • Ανάπτυξη ή / και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

 

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) και από εθνικούς πόρους και θα υλοποιηθεί μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας & Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ). 

Η διαδικασία υποβολής γίνεται μέσω του ΠΣΚΕ με την υποχρέωση επισύναψης στο σύνολό των απαιτούμενων δικαιολογητικών που ορίζονται στο Παράρτημα V της Πρόσκλησης. 

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται σε τριάντα μία (31) ημέρες, ήτοι από 22/2/2021 και ώρα 13:00 μέχρι και 24/3/2021 και ώρα 15:00.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα δράση του ΕΣΠΑ, τη διαδικασία υποβολής και έγκρισης της αίτησης χρηματοδότησης, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορείτε να  απευθυνθείτε: 

  • Στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας - Τηλ.: 2721062200 & E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Πάτρα) - Τηλ.: 2610 622711 (Τμήμα e-Λιανικό ( εσωτ. 7), Γραφείο Πληροφόρησης και Δημοσιότητας (εσωτ.4))

ή να επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες:

www.messinianchamber.gr

www.diaxeiristiki.gr

www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=73&cs= 

www.efepae.gr 

www.espa.gr