Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 18:53

“Σχολείο Τουρισμού on Tour”: Από την Καλαμάτα εκπαίδευση για τον τουρισμό σε όλη την Ελλάδα

ΠΟΡΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΧΙΟΣ, ΚΡΗΤΗ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ... 
Το “Σχολείο Τουρισμού on Tour”, που είναι το παιδί του “Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας” και έχει ως “ανάδοχο” και το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αυτό το Σαββατοκύριακο υλοποιεί εκπαιδευτικό τουριστικό πρόγραμμα στον Πόρο, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πάει στην Κατερίνη, μετά στη Σκιάθο, στη Χίο, ενώ το Φθινόπωρο ακολουθούν άλλες περιοχές της χώρας, η Κρήτη, η Καβάλα, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα κ.ά Θα μπορούσαμε να πούμε χωρίς να υπερβάλουμε ότι η Καλαμάτα, που μόλις τα τελευταία χρόνια αρχίζει να γίνεται προορισμός, δίνει τα φώτα της σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση επάνω στις υπηρεσίες τουρισμού και το τουριστικό προϊόν. Για την ακρίβεια, τα φώτα τους δίνουν το “Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας” και οι εμπνευστές και δημιουργοί του Ανδρέας Ζαγάκος και Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος…

Σήμερα λοιπόν, όπως δήλωσε στην Kalamata Journal o Ανδρέας Ζαγάκος, ξεκινάει και επίσημα το “Σχολείο Τουρισμού on Tour”. Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο, 7ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, οι ιδρυτές του Ανδρέας Ζαγάκος και Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος ανακοίνωσαν την ίδρυση του “Σχολείου Τουρισμού on Tour”, για την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το ξεκίνημα, σημείωσε ο Ανδρέας Ζαγάκος, “γίνεται το Σαββατοκύριακο στον Πόρο με 150 εκπαιδευόμενους. Τη Δευτέρα και την Τρίτη το “Σχολείο Τουρισμού on Tour” θα μεταφερθεί στην Κατερίνη, με διαφορετική εκπαιδευτική ενότητα. Και συνεχίζουμε στις 6-7 Μαΐου στη Σκιάθο και στις 15-16 Μαΐου στη Χίο. Αυτά είναι τα πρώτα τέσσερα “Σχολεία Τουρισμού on Tour”, τα οποία γίνονται ύστερα από αίτημα των περιοχών αυτών, δεν πήγαμε εμείς να τους το προτείνουμε. Και έχουμε ακόμη πάνω από οχτώ αιτήσεις σε εκκρεμότητα, δύο από την Κρήτη, μία από την Καβάλα, τη Ζάκυνθο, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, την Κέρκυρα και αλλού. Στις περιοχές αυτές θα πάμε από τον Οκτώβριο και μετά ώσπου να φτάσουμε στις 19-20-21 Νοεμβρίου οπότε θα κάνουμε το 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας”.

Ο Ανδρέας Ζαγάκος τόνισε ότι το κυρίαρχο θέμα του “Σχολείου Τουρισμού on Tour” είναι να επιμορφωθεί ο κόσμος στις τουριστικές υπηρεσίες και το τουριστικό προϊόν. Ταυτόχρονα όμως επισήμανε ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα το όνομα της Καλαμάτας ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και πως “σε κάθε έναρξη του “Σχολείο Τουρισμού on Tour” γίνεται μια εισήγηση από τον Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο και εμένα όπου λέμε πως ξεκίνησε αυτή η ιστορία στην Καλαμάτα και πως πηγαίνει σε όλη την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν το brand name της πόλης αποκτά άλλον ένα ισχυρό σύμμαχο που τη βοηθάει να προβληθεί ακόμη περισσότερο”.  
Στ.Μ.