Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 15:11

“Κάτι κινείται”: Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων είδε Σπίρτζη και Δέδε για αναπτυξιακά έργα

Κάτω αριστερά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής Κάτω αριστερά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΥΛΟΣ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ 
Με προσδοκίες ότι βρίσκονται προ της εκκίνησης σημαντικά αναπτυξιακά έργα στη Μεσσηνία, τα οποία θα δώσουν μεγάλη ώθηση στον τουρισμό, έφυγε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, από συνάντησή του με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε. Πρόκειται για το δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης, για το αεροδρόμιο Καλαμάτας και τα υδατοδρόμια Πύλου και Καλαμάτας...

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων σημειώνονται τα εξής: «Κι όμως κάτι κινείται…..»: Την  διαπίστωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, μετά το πέρας της συναντήσεώς του με τον Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη και τον Γεν. Γραμματέα  Υποδομών Γεώργιο Δέδε.

Σύμφωνα με τον κ. Καραλή, «η επί δεκαετίες αναμονή και ταλαιπωρία των Μεσσηνίων αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται το Νομό μας, φαίνεται να παίρνει τέλος με τη δημοπράτηση του δρόμου Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη που προβλέπεται στις αρχές του 2019.

Για το Αεροδρόμιο ανοίγονται νέοι ορίζοντες εφόσον δημοπρατηθεί με σχήμα Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) και προχωρήσει η αναβάθμιση και ανάπτυξή του όπως έχει σχεδιαστεί ως «Διεθνές Αεροδρόμιο».

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια που προβλέπει ευέλικτο σχήμα διαχείρισης, δίνει το πράσινο φως για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων Καλαμάτας και Πύλου.»

Καταλήγοντας, ο κ. Καραλής σημείωσε, « όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι εμπλεκόμενοι με τον Τουρισμό της Μεσσηνίας πρέπει να δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο για στενή παρακολούθηση των παραπάνω θεμάτων που είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του Νομού μας».