Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 09:51

Θεοχάρης: Τουρίστες στην Ελλάδα αν έχουν κάνει εμβόλιο, αν έχουν κολλήσει και αναρρώσει, αν έχουν αρνητικό τεστ

Θεοχάρης: Τουρίστες στην Ελλάδα αν έχουν κάνει εμβόλιο, αν έχουν κολλήσει και αναρρώσει, αν έχουν αρνητικό τεστ

Η χώρα θα δέχεται όσους τουρίστες έχουν εμβολιαστεί, όσους έχουν κολλήσει κορονοϊό και έχουν αναρρώσει, καθώς και όσους έχουν αρνητικό τεστ. Αυτό ξεκαθάρισε στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, για το άνοιγμα του τουρισμού…

Ο υπουργός Τουρισμού απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Φραγγίδη σημειώσε συγκεκριμένα ότι “το σχέδιο επανεκκίνησης για τον Ελληνικό Τουρισμό προβλέπει:

  1. Προκειμένου να έρθει κάποιος στη χώρα μας πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένος ή να έχει αναρρώσει από την ασθένεια COVID-19 ή να έχει αρνητικό τεστ. Είμαστε η πρώτη χώρα, από τις 12 Ιανουαρίου, που το πρότεινε αυτό με την επιστολή του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρώπη και τώρα η Ευρώπη σταδιακά προχωρά προς αυτήν την κατεύθυνση.
  2. Μετά από την άφιξή του, ο επισκέπτης θα υποβληθεί σε δειγματοληπτικό, στοχευμένο έλεγχο στο αεροδρόμιο με το καινοτόμο σύστημα «EVA».
  3. Τώρα πλέον έχουμε τα rapid test και μπορούμε να τα εφαρμόζουμε συνεχώς.
  4. Υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας, όπου τα κρούσματα θα μπορέσουν να απομονωθούν αυτόματα.
  5. Έχουμε στη διάθεσή μας τα υπάρχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, αυτά που ισχύουν σήμερα. Ξέρουν οι επιχειρήσεις τι πρωτόκολλα έχουν να εφαρμόσουν. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε βελτιώσεις, ώστε με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει από πέρσι να τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα φέτος».

Ο Υπουργός Τουρισμού είπε επίσης ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ένα σχέδιο στήριξης 24 δισ. ευρώ για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε ότι «το σχέδιό μας έχει αρχή, μέση και τέλος και υλοποιείται, δεν είναι στα χαρτιά. Το ίδιο ίσχυε και πέρσι, όταν εμείς υλοποιούσαμε το σχέδιό μας και εσείς μας εγκαλούσατε ότι δεν είχαμε σχέδιο. Εμείς όμως τελικά ανοίξαμε τον Ελληνικό Τουρισμό. Και όταν μας λέγατε ότι θέταμε σε κίνδυνο τη χώρα μας, εμείς την προστατεύαμε. Προστατεύαμε τους φιλοξενούμενούς μας, κι αυτό αναγνωρίστηκε από όλο τον κόσμο”.

Τέλος ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «η χώρα μας, ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνει πρωτοβουλίες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εγώ παίρνω πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αλλά και του WTTC. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός χαιρέτησε την παρουσίαση του σχεδίου μας για το άνοιγμα και μας ζητάει να το παρουσιάσουμε ως μοντέλο για το πώς θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται στο εξωτερικό περισσότερο από ό,τι στο εσωτερικό. Είναι μια επιτυχία του ελληνικού λαού και εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να σημειώνει αυτού του είδους τις επιτυχίες”.