Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 20:08

Η παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη στην εκδήλωση για τον Γιάννη Χριστόπουλο και τον Πέτρο Θέμελη

Η παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη στην εκδήλωση για τον Γιάννη Χριστόπουλο και τον Πέτρο Θέμελη

10ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ»

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, “ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ”, Βασίλης Τζαμουράνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης παραβρέθηκαν χθες, Τετάρτη, το απόγευμα, στην εκδήλωση ονοματοθεσίας της αίθουσας εκδηλώσεων του Πειραματικού 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας με το όνομα του αείμνηστου διευθυντή του Σχολείου Γιάννη Χριστόπουλου, που ήταν μέλος του συνδυασμού, και της μετονομασίας του Σχολείου σε Πειραματικό 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας “Πέτρος Θέμελης”, που ήταν ιδέα και πρόταση του Γιάννη Χριστόπουλου. Σε σχετικό δελτίο Τύπου της παράταξης του Βασίλη Τζαμουράνη γίνεται αναφορά στον χαιρετισμό που έκανε ο επικεφαλής, αλλά και στην άρνηση του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Τάσου Ηλιόπουλου, για τη μετάθεση της ώρας της χθεσινής συνεδρίασης του Σώματος προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι να παραστούν στην εκδήλωση…

 

Στο δελτίο Τύπου της «ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ» επισημαίνεται μεταξύ άλλων: “Δυστυχώς είναι μεγάλη η λύπη μας που ο Γιάννης έφυγε πριν ακόμη δει αυτή την πρωτοβουλία να υλοποιείται. Όμως πιστεύω ότι μας βλέπει από κάπου και χαίρεται τώρα” σημείωσε ο κ. Βασίλης Τζαμουράνης, που αναφέρθηκε στις τρεις μεγάλες αγάπες, όπως είπε χαρακτηριστικά, του Γιάννη Χριστόπουλου, την εκπαίδευση και το σχολείο, την αυτοδιοίκηση, την πίστη του στη Δημοκρατία, για την οποία αγωνίστηκε με συνέπεια από το χώρο της κεντροαριστεράς. 

Εκείνο που προκάλεσε τη μεγάλη μας δυσαρέσκεια είναι η στάση του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιου Ηλιόπουλου, οι οποίοι αρνήθηκαν να αποδεχτούν την πρότασή μας για την μετακίνηση της ώρας της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να μπορέσουμε να παραστούμε στη εκδήλωση. Δεν γινόταν βέβαια να μην είμαστε παρόντες στην εκδήλωση τιμής του αξέχαστου συναδέλφου μας, γι’ αυτό και απουσιάσαμε για λίγο από τη συνεδρίαση. Θέτουμε την ενέργεια αυτή του κ. Δημάρχου και του κ. Προέδρου στην κρίση των συμπολιτών μας».