Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 20:41

Θανάσης Τσιγαρίδης: Για τη ψηφοφορία σχετικά με την επιχορήγηση Συλλόγων

Θανάσης Τσιγαρίδης Θανάσης Τσιγαρίδης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΑΜΑΣΤΑΣ

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ξεκαθαρίσω, στα μέλη των Συλλόγων και τους συγχωριανούς μου, τη θέση μου σχετικά με την καταψήφιση, από την παράταξή μας, του θέματος επιχορήγησης συλλόγων στην τελευταία συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής.

 

Το θέμα περιελάμβανε χρηματική επιχορήγηση 21.000 ευρώ συνολικά σε 10 συλλόγους, κατόπιν αιτήσεως τους προς τον Δήμο Καλαμάτας.

Ουδέποτε σαν παράταξη, αλλά και προσωπικά, υποστηρίξαμε πως δεν πρέπει να επιχορηγούνται οι Σύλλογοι και τα Σωματεία, ωστόσο αυτό πρέπει να γίνεται με διαφάνεια και με αξιοκρατικά και ορθολογικά κριτήρια αξιολόγησης, γνωστά σε όλους, κάτι που μέχρι τώρα δεν συμβαίνει.

Τα αιτήματα θα πρέπει να υποβάλλονται στην αρχή της χρονιάς ώστε να υπάρχει ένας συγκεκριμένος προϋπολογισμός και το ύψος της επιχορήγησης σε όλα τα σωματεία να διαμορφώνεται με κριτήρια ισότητας, με δίκαιο τρόπο και όχι με κριτήρια προσωπικών σχέσεων.
Θα ήθελα επίσης να αναφέρω, για όσους δεν το γνωρίζουν, πως τα χρήματα των επιχορηγήσεων προέρχονται από ιδίους πόρους του Δήμου, δηλαδή από χρήματα που καταβάλουμε, σαν Δημότες, μέσω δημοτικών τελών και άλλων έμμεσων ή άμεσων διαδικασιών. Συνεπώς οι επιχορηγήσεις και ο τρόπος κατανομής τους θα πρέπει να διέπονται από τα χαρακτηριστικά που αναφέρω παραπάνω.

Αναφορικά με την επί προσωπικού επίθεση που δέχτηκα από Αντιδήμαρχο με τον ισχυρισμό “ότι ψηφίζω κατά του χωριού μου”, τον οποίο πολλοί καλοθελητές έσπευσαν να διαδώσουν, θα ήθελα να επισημάνω ότι η παράταξη μας αντιπρότεινε, έως ότου εφαρμοστεί μια ορθολογική και δίκαιη διαχείριση, να ικανοποιούνται  πλήρως τα αιτήματα στο σύνολο τους ώστε να μην εγείρονται ζητήματα ανισότητας ως προς την κατανομή των χρημάτων.

 Τέλος, δυστυχώς, δεν διαπίστωσα οι συγκεκριμένοι να επιδεικνύουν την ίδια ευαισθησία και αμεσότητα όταν έθεσα τα ζητήματα της παραβατικότητας, της ιατρικής κάλυψης και της επισκευής της στέγης του σχολείου που χρειάζεται άμεσα υγρομόνωση λόγω εισροής υδάτων».

 

Θανάσης Τσιγαρίδης

Δημοτικός Σύμβουλος “Καλαμάτα Μετά”

Δάσκαλος

MΕd Ειδική Αγωγή

ΜΑ Δημόσια Διοίκηση