Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 19:19

Με Μπουσμπίμπα πήρε αυτό που ήθελε…

Με Μπουσμπίμπα πήρε αυτό που ήθελε…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 1-0 
Του Ιωάννη Τσετσέκου
Στην πρώτη θέση του ομίλου της, με συγκάτοικο τον Ιάλυσο, παρέμεινε την 3η αγωνιστική η «Μαύρη Θύελλα», μετά την «επαγγελματική» νίκη της με 1-0 επί της αξιόμαχης Επισκοπής Ρεθύμνου στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας. Χωρίς να κυνηγήσει παιχνίδι δημιουργίας και κατοχής, επιδιώκοντας προφανώς να συντηρήσει δυνάμεις - είχε και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κόντρα τον αέρα - η τοπική μας ομάδα πέτυχε νωρίς το γκολ χάρη μιας εντυπωσιακής ενέργειας του Μπουσμπίμπα, είχε παρόντα όταν χρειάστηκε τον πολύ καλό της τερματοφύλακα Ταίρη, σωστή διαχείριση υλικού και παιχνιδιού από τον έμπειρο προπονητή της και έφτασε στο στόχο της που είναι και το ζητούμενο στην παρούσα χρονική στιγμή, ιδίως όταν κάνεις πρωταθλητισμό.

 Όπως σωστά επισήμανε και ο «Αλενατόρε» στις δηλώσεις του στο τέλος του αγώνα, χρειάζεται υπομονή, η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιώνεται και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι αφού αμυντικά σε γενικές γραμμές ανταποκρίθηκε, αφού οι συνεχείς αγώνες επιβάλλουν να… κρατάς όσο πιο γεμάτες γίνεται τις… μπαταρίες σου, καταφέρνοντας παράλληλα να έχεις την ουσία. Η Επισκοπή πάντως έδειξε θετικά στοιχεία, είναι ομάδα που σίγουρα θα κάνει ζημιές, κυκλοφόρησε τη μπάλα, πίεσε για την ισοφάριση, είχε κανά δυο καλές στιγμές αλλά υποτάχθηκε στην αποτελεσματικότητα της Καλαμάτας. Η τοπική μας ομάδα πάντως είναι εμφανές ότι διαθέτει καλές μονάδες, με εμπειρία και ποιότητα, οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο επιβεβαίωσαν τη σημασία του βάθους που έχει στο ρόστερ της (πολύ βασικό στοιχείο για το «εξπρές» πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται με τις πολλές ιδιαιτερότητες: πρότερη αγωνιστική απραξία, σύντομη προετοιμασία, απουσία φιλάθλων) κι αν βελτιώσει τα τρεξίματα της και το δημιουργικό κομμάτι στο παιχνίδι της, έχει κάθε λόγο να ελπίζει φέτος πως είναι – επιτέλους - η χρονιά της.

Το παιχνίδι πάντως στο στάδιο της Παραλίας ήταν… under σε όλα τα επίπεδα, γκολ, φάσεις, ποιότητα, …over ήταν ο αέρας και είχε λίγα πράγματα να θυμάται κανείς απ’ αυτό. Το κυριότερο, το φοβερό γκολ του εντυπωσιακού Μπουσμπίμπα, μόλις στο 7’, όταν πήρε την μπάλα από τη σέντρα, έτρεξε σαν «βέλος» όλη την αριστερή πλευρά αποφεύγοντας δυο αντιπάλους του, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με πλασέ πέρασε τη μπάλα κάτω από τον γκολκίπερ της Επισκοπής γράφοντας το 1-0. Στο υπόλοιπο διάστημα του α’ μέρους η Επισκοπή είχε την εδαφική υπεροχή καταφέρνοντας όμως να απειλήσει ουσιαστικά μόνο στο 18’, όταν σε σέντρα του Σουμπασάκη από τα δεξιά ο Λίμα πρόλαβε τον αντίπαλό του και εξ΄επαφής έπιασε κεφαλιά μπροστά στην εστία, με τον Ταίρη να αντιδρά και να αποσοβεί το σίγουρο γκολ.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε κάπως, στο 70΄ είχαμε ένα καλό σουτ από θέση εκτός περιοχής του Παναγιωτίδη που έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Καλαμάτας, η οποία πάντως έπαιξε στο 89’  με τη φωτιά αλλά ο Γεωργούσης σε μια γρήγορη επίθεση της Επισκοπής δέχτηκε μπαλιά στο κέντρο της άμυνας, βρέθηκε αφύλαχτος αλλά του γύρισε το πόδι (!!!) και «κλώτσησε» την ευκαιρία. Η Καλαμάτα από τη μεριά της, δεν έκανε τη μεγάλη φάση, έλεγξε όμως το παιχνίδι, χωρίς να σπαταλήσει πολλές δυνάμεις – όπως άλλωστε έκανε στο μεγαλύτερο διάστημα του 90λεπτου, δυνάμεις πολύτιμες όπως προαναφέραμε για τη συνέχεια – μετριάζοντας μάλιστα το ρυθμό της Επισκοπής με την «κίνηση» Αναστόπουλου στο 70’, την ταυτόχρονη είσοδο των Τριανταφυλλάκη και Ηλιόπουλου. Πολύ καλή εικόνα είχε ο Κέρη στη κυκλοφορία της μπάλας στο β’ μέρος που αντικατέστησε τον Σουμπίνιο, και γενικά όλοι οι παίκτες ανταπεξήλθαν θετικά στα καθήκοντά τους και το πλάνο Αναστόπουλου.

Ζητούμενο λοιπόν η νίκη, η οποία επιτεύχθηκε και η Καλαμάτα θα ετοιμαστεί πλέον για τη Ρόδο και τη Σαββατιάτικη αναμέτρηση με την ομώνυμη τοπική ομάδα. Η βελτίωση της εικόνας της στην κατοχή και τη δημιουργία σίγουρα είναι ζητούμενο που δεν παραβλέπεται  και απαιτείται για τη συνέχεια, αφού στον πρωταθλητισμό όλα χρειάζονται προκειμένου να αντιμετωπίσεις όλες τις καταστάσεις.

Καλή η διαιτησία, κίτρινη αντίκρυσε ο Αναστασόπουλος στο 13’ και ο Τριανταφυλλάκης στο 94΄για την τοπική μας ομάδα.

Με τη σέντρα της αναμέτρησης, κρατήθηκε 1' σιγή στη μνήμη του μεγάλου Σωτήρη Καμπουγέρη που έφυγε πρόσφατα. 

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Αναστόπουλος): ΤΑΙΡΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, Μπακαγιόκο, ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ, Κωνσταντινόπουλος, Αναστασόπουλος (ημ. Παπατόλιος), Παυλίδης (78’ Ζαχαρόπουλος), Σουμπίνιο (59’ ΚΕΡΗ), Μαρκόφσκι, Αλεξόπουλος (71’ Τριανταφυλλάκης), ΜΠΟΥΣΜΠΙΜΠΑ (71’ Ηλιόπουλος).

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Βελιτς): Βουτσελάς, Ανδρικόπουλος, Κρουσιέλ (44΄ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ), Ανδρέου (66’ Τσόφλιος), ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ, Πολυχρόνης, ΤΙΑΓΚΟ, Παναγιωτίδης, Τσιριγώτης (66’ Γιαννιώτης) ΣΟΥΜΠΑΣΑΚΗΣ (81’ Κουτάντος), ΛΙΜΑ.

 

Τα αποτελέσματα

Καλαμάτα – ΑΟ Επισκοπής 1-0 (7′ Μπουσμπίμπα)

ΑΣ Σαντορίνης – Αιγάλεω 1-0 (67′ Κανούλας) το ρεπορτάζ ΕΔΩ

Ασπρόπυργος – Καλλιθέα 0-3 (45+1′-61′ Μαρουκάκης, 58′ Στούπης)

Νίκη Βόλου – Ιάλυσος 0-1 (86′ Χατζησάββας)

Χθες

Αστέρας Βλαχιώτη – Ρόδος Α.Σ 0-0

 

Η βαθμολογία

  1. Καλαμάτα 7
  2. Ιάλυσος 7
  3. Καλλιθέα 5
  4. Σαντορίνη 5
  5. Επισκοπή 4
  6. Αστέρας Βλαχιώτη 4
  7. Αιγάλεω 3
  8. Ρόδος 3
  9. Νίκη Βόλου 1
  10. Ασπρόπυργος 0

 

 

Η επόμενη αγωνιστική

Αιγάλεω – Ασπρόπυργος

Ρόδος – Καλαμάτα

Ιάλυσος – Σαντορίνη

Αστέρας Βλαχιώτη – Νίκη Βόλου

Επισκοπή – Καλλιθέα