Του Θανάση Παντέ
Εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμία ειδοποίηση ο μαχαραγιάς Καραμπατιάμα εξαφανίστηκε ύστερα από μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο MYLÓ, όπου συνοδευόταν από μια εγκαυλωτάτη καλλονή αγνώστων στοιχείων, στην οποία έκανε το τραπέζι και φεύγοντας άφησε γενναίο πουρμπουάρ, μεγαλύτερο μάλιστα από τον λογαριασμό, όπως επισήμανε η Κριστίν στους δύο συγγραφείς, Μιχάλη και Παναγιώτη Γιαννουλέα και μάλιστα χωρίς να την ρωτήσουν.
Του Θανάση Παντέ
Η είδηση πως ο Βαλέριος Γουηβέριος ζει προκάλεσε αναταραχή στους άλλους Γουηβέριους αλλά και στους Γιακαυλούτσι.
Εκείνο που πλέον είχαν να κάνουν ήταν να τον δουν ξαφνικά μπροστά τους και να μην ξέρουν πως να τον αντιμετωπίσουν.
Του Επισκόπου Ιππώνος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κ. Στεφάνου
Κατά την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, στην σκέψη μας, μεταξύ των άλλων ηρώων που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, φέρουμε τους δύο λαμπρούς κληρικούς της ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, των οποίων οι προτομές στολίζουν τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως της Κυπαρισσίας μας.
Του Θανάση Παντέ
Χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια αν ο αστυνόμος Μπέκας έδρασε στην Πελοπόννησο και ας τον έστειλε εκεί για διακοπές ο Παναγιώτης Γιαννουλέας όπου και προέκυψε πρόβλημα αστυνομικής φύσεως, στο οποίο ο δαιμόνιος αστυνομικός το έλυσε όπως ήταν φυσικό.
Του Θανάση Παντέ
Η προτομή που η Σύλβια Γουηβέριου φιλοτέχνησε για το Καζαντζάκη έγινε θέμα συζήτησης στο MYLÓ ένα ανοιξιάτικο ηλιόλουστο μεσημέρι, από τις παρέες που απολάμβαναν το φαγητό τους ως προσκεκλημένοι του Μαχαραγιά Καραμπατιάμα, που είχε προσκαλέσει γνωστές και άγνωστες προσωπικότητες για να τιμήσει την εικαστικό, η οποία είχε αποδεχτεί την πρότασή του και είχε δημιουργήσει την προτομή του Καζαντζάκη που είχε στηθεί στη Χαλικούρα και αγνάντευε τη θάλασσα έχοντας πλάτη τη Στούπα.
Του Θανάση Παντέ
Ο Σέρμαν Σκάουφμαν δεν γνώριζε τον Χέρμαν Κάουφμαν ούτε το ομώνυμο βιβλιοπωλείο που ως το 2012 υπήρχε στην οδό Σταδίου 28 στην καρδιά της Αθήνας.
Του Θανάση Παντέ
Για το μέλλον της ανάγνωσης συζητούσε ο γράφων με τον γηραιό Αμπραβελενάκο, με αφορμή τον συνονόματό του Βλαδίμηρο Λένιν, τον οποίο ο Βλαδίμηρος Αμπραβελενάκος θαύμαζε παιδιώθεν και για το ταλέντο του ως αναγνώστη με κριτική διάθεση πάντα.
Του Θανάση Παντέ
Η παρέα δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό της για το αιγινήτικο φιστίκι που απολάμβανε ανάλατο αλλά και αλατισμένο.
Του Θανάση Παντέ
Η συζήτηση περί Θράκης είχε φτάσει πλέον στον Δημόκριτο και το πέρασμά του από την Αθήνα που εθεωρείτο η πιο στοχαστική και φιλόμουση πόλη του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
Του Θανάση Παντέ
Εκείνο που εξαρχής και πριν αμέτρητα χρόνια γοήτευσε τον γράφοντα φτάνοντας στην Αίγινα ήταν και παραμένει το λιμάνι της.