Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σπύρος Χανδρινός, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στον τομέα του τουρισμού, παραβρέθηκε το περασμένο Σάββατο στην εκδήλωση υποδοχής της πρώτης πτήσης της Air France Παρίσι-Καλαμάτα. Φαίνεται όμως, από ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι η εικόνα που αντίκρυσε στο αεροδρόμιο όσον αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, όπως η μη λειτουργία τουαλετών ανά διαστήματα της ημέρας επειδή υπάρχουν προβλήματα στην αποχέτευση, τον προβλημάτισε και απογοήτευσε…

Ο Σπύρος Χανδρινός σημειώνει ότι πράγματι υπάρχουν ζητήματα στο αεροδρόμιο που δεν είναι αρμόδιος να τα αντιμετωπίσει ο Δήμος, όπως αυτό της αποχέτευσης για να λειτουργούν οι τουαλέτες σε μόνιμη βάση. Προσθέτει όμως ότι ο Δήμος πρέπει αυτό να το παρακάμψει και να δώσει ο ίδιος τις λύσεις μέχρι την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου, όπως άλλωστε έχει κάνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα στο στρατόπεδο, στο πανεπιστήμιο κ.ά Και πρέπει να το κάνει αυτό ο Δήμος γιατί η κατάσταση που συναντούν στο αεροδρόμιο οι επισκέπτες δημιουργεί την πρώτη και την τελευταία τους εντύπωση όσον αφορά τη λέξη ή ακόμα και τον προορισμό “Καλαμάτα”. 

Ο Σπύρος Χανδρινός έγραψε συγκεκριμένα: “Σίγουρα είναι θετικό να αυξάνονται οι πτήσεις με απευθείας δρομολόγια σύνδεσης της Καλαμάτας με πόλεις του εξωτερικού και οφείλουμε όλοι να καλωσορίσουμε την σύνδεση Καλαμάτα - Παρίσι!

Θεωρώ όμως ότι το σημαντικότερο είναι να μεριμνά η δημοτική αρχή για θέματα αρμοδιότητας της που συμβάλλουν στην καλύτερη εικόνα του αεροδρομίου όπως τον έγκαιρο καθαρισμό, αφού η γύρω περιοχή θυμίζει ζούγκλα, καθώς και της λειτουργίας του τουριστικού περιπτέρου του δήμου μας, για το οποίο έχουν δαπανηθεί σημαντικά ποσά!

Παράλληλα θα πρέπει να είναι αρωγός σε επίλυση πολύ σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων όπως το πρόβλημα της αποχέτευσης, που δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία των τουαλετών, κάτι που αποτελεί ντροπή για ένα σύγχρονο αεροδρόμιο!

Θα προτείνω στο κύριο δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλία και οι άκρως απαραίτητες αυτές δαπάνες να καλυφτούν από το δήμο, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια στην λειτουργία του αεροδρομίου μέχρι την αναβάθμιση του, που εύχομαι να ολοκληρωθεί σύντομα!

Οι φωτογραφίες, οι δηλώσεις και οι δημόσιες σχέσεις είναι μόνο για δημιουργία εντυπώσεων!”.Μια μοναδική συνεργασία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας που εγκαινιάζεται με ένα exclusive καφτάνι εμπνευσμένο από τα εμβληματικά στοιχεία του Resort

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino, το πρώτο ξενοδοχείο της Mandarin Oriental στην Ελλάδα, καλωσορίζει με χαρά τη διάσημη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Μαίρη Κατράντζου, ως την πρώτη Social Fan Ambassador του. Το Resort και η Μαίρη Κατράντζου σφραγίζουν τη συνεργασία τους για τα επόμενα δύο χρόνια με ένα εντυπωσιακό καφτάνι, ειδικά σχεδιασμένο για τους επισκέπτες του Mandarin Oriental, Costa Navarino, σηματοδοτώντας μια μοναδική στιγμή όπου η φιλοξενία συναντά τη μόδα. Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, η Μαίρη Κατράντζου φέρνει στο προσκήνιο το ταλέντο της, χαρίζοντας στο Resort το χαρακτηριστικό στιλ και την κομψότητα που διακρίνουν τις δημιουργίες της.

 

Εκδήλωση υποδοχής των πρώτων επισκεπτών με τη νέα αεροπορική γραμμή της Air France Παρίσι-Καλαμάτα και αντίστροφα, οργανώνεται για αύριο, Σάββατο, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την αεροπορική εταιρία, τη διοίκηση του αερολιμένα και από τουριστικούς φορείς της περιοχής. Η άφιξη από την «πόλη του φωτός» αναμένεται στις 12.30 μετά το μεσημέρι…

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ανακοίνωση καλωσορίσματος της αεροπορικής σύνδεσης Καλαμάτας-Ηρακλείου Κρήτης, που ξεκινά αύριο, Σάββατο, εξέδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, στην οποία σημειώνει ότι η τουριστική σεζόν ξεκινά αισιόδοξα, με αύξηση των αεροπορικών κρατήσεων κατά 26,2%, προσθέτει ωστόσο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και ότι αποτελεί άμεση ανάγκη να προχωρήσουν τα έργα του δρόμου Καλαμάτας-Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης και της αναβάθμισης-ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου, που «παραμένουν ως ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, παρά τις δεσμεύσεις και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στη Μεσσηνία»...

ΤΟ 2023 ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 150.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΗΚΑΝ ΟΙ 24.000 ΕΥΡΩ 

Το ποτήρι με τις ενέργειες του Δήμου για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Καλαμάτα είναι μισοάδειο και όχι μισογεμάτο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο. “Θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει πολλά περισσότερα όμως δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν έγινε τίποτα” είπε ο ίδιος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης, στο θέμα της έγκρισης του προγράμματος δράσεων τουριστικής προβολής για το 2024. Από την άλλη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, διερωτήθηκε που θα μπορούσε να στηρίξει κάποιος την αισιοδοξία του ότι ο Δήμος θα κάνει κάτι καλύτερο φέτος για τον τουρισμό, όταν το 2023 το πρόγραμμα δράσεων είχε προϋπολογισμό 150.000 και απορροφήθηκαν μόλις 24.000 ευρώ. Πάντως ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιώργος Λαζαρίδης, δεν επιχείρησε να ωραιοποιήσει την εικόνα όμως διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συγκεκριμένο και υλοποιήσιμο πλάνο για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής, ότι γίνεται δουλειά και υπάρχει ομάδα η οποία ξέρει τι πρέπει να κάνει…

ΕΝΑ "ΜΕΓΑΘΗΡΙΟ" ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν τέθηκαν χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, σχετικά με την πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς το Δήμο Καλαμάτας, για τη δημιουργία Διεθνούς Σχολής Τουρισμού-Γαστρονομίας. Ο Δήμος έχει αποφασίσει να διαθέσει, για την ανέγερση της συγκεκριμένης σχολής, έκταση στο παλιό Στρατόπεδο, στην περιοχή του Ανατολικού Κέντρου μεταξύ της Φοιτητικής Εστίας και των ιδιωτικών κατοικιών. Το κύριο ερώτημα που έμεινε αναπάντητο από τη δημοτική αρχή είναι αν η ΤΕΜΕΣ αναζήτησε ή όχι να αγοράσει η ίδια τον αναγκαίο οικοπεδικό χώρο για την ανέγερση της σχολής ή αν προσφέρθηκε ο Δήμος να τον διαθέσει. Δεν απαντήθηκε, ακόμη, τι σχολή θα είναι αυτή, πανεπιστημιακή, κολέγιο, επαγγελματική σχολή ή οτιδήποτε άλλο. 

Στην πρώτη, έστω και καθυστερημένη, συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής για το Δήμο Καλαμάτας, όπως προέκυψε από τα ίδια τα απολογιστικά στοιχεία του 2023, ο Δήμος Καλαμάτας σε ό,τι έχει να κάνει με την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος βρίσκεται σε νηπιακή κατάσταση.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού, δεδομένου ότι η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και πρέπει συζητηθεί ο σχεδιασμός των τουριστικών δράσεων, ζητά ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Σπύρος Χανδρινός, που είναι και μέλος της Επιτροπής:

Η Costa Navarino, ο αειφόρος προορισμός υψηλών προδιαγραφών, διευρύνει τις επιλογές για τους επισκέπτες και παρουσιάζει μια συλλογή βιλών προς ενοικίαση. Οι κατοικίες είναι ιδανικές για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της διαβίωσης που προσφέρουν οι Costa Navarino Residences, απολαμβάνοντας παράλληλα άμεση πρόσβαση σε όλες τις εμπειρίες του προορισμού.

Στο αεροδρόμιο Καλαμάτας υπάρχουν ελλείψεις, υπάρχουν θέματα με τις υποδομές, καταγράφεται έλλειψη δημοσίων επενδύσεων, δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, βουλευτής Μεσσηνίας, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και είχε ενημερωτική συνάντηση με την αερολιμενάρχη, Ακριβή Βλάχου. Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι, παρά τη μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, τα στοιχεία δείχνουν σημαντική μείωση της κίνησης κατά την περσινή χρονιά, κάτι που το χαρακτήρισε “πάρα πολύ ανησυχητική εξέλιξη”...

Σελίδα 1 από 29