ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η αγωνία και η αγανάκτηση γονέων, για τα κενά εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού που υπάρχουν σε σχολικές μονάδες της ειδικής εκπαίδευσης καθώς και για τις εξαιρετικά μειωμένες εγκρίσεις παράλληλης στήριξης, εκφράστηκε στη Γενική Συνέλευσης της Ένωσης Γονέων Δήμου Καλαμάτας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 25 σχολικές μονάδες της Καλαμάτας…

Στην σημερινή εποχή, η γνώση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας είναι απαραίτητη. Τα πλεονεκτήματα που μπορεί να σου προσφέρει η γνώση μιας ξένης γλώσσας είναι πολλά τόσο για την εκπαιδευτική όσο και την επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Μια γλώσσα, που αν και αρκετά δύσκολη στην εκμάθηση αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον ως προς την ιστορία και την ιδιομορφία της είναι η κινεζική γλώσσα. Σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρουμε μερικά facts και τα οφέλη αυτής της σπουδαίας γλώσσας.

 

“Ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας και μέλος της ΟΓΕ απευθύνεται σε όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μπροστά στη νέα σχολική χρονιά. Μια σχολική χρονιά που ξεκινά σε πολλές περιοχές της χώρας με σχολεία πνιγμένα στη λάσπη, καψαλισμένα από τις πυρκαγιές, επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών μας λόγω απουσίας αντισεισμικού ελέγχου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Καφαντάρης, με μήνυμά του εκφράζει τις ευχές του για καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς και κηδεμόνες….

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Κάθε χρόνο το Σεπτέμβρη σαν ανοίγουν τα σχολεία, 
Στις συνοικίες οι γυναίκες μπαίνουν στα χαρτοπωλεία.
Και αγοράζουν σχολικά βιβλία και τετράδια για τα παιδιά τους.
Απελπισμένες ψάχνουν στα τριμμένα τσαντάκια τους
και την τελευταία δεκάρα, όλο παράπονο,
που η γνώση είναι τόσο ακριβή.
Κι όμως μήτε που υποπτεύονται
Πόσο κακή είναι η γνώση
που προορίζεται για τα παιδιά τους
Μπέρτολτ  Μπρεχτ
(Γερμανός σκηνοθέτης, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας)


“Ως Λαϊκή Συσπείρωση ευχόμαστε σε όλους  μαθητές και στους γονείς τους, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, να έχουν μία δημιουργική και ευχάριστη χρονιά, χωρίς προβλήματα με τα συνήθη κενά που δυσχεραίνουν κατά πολύ την σχολική καθημερινότητα.

Ευχές στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών για καλή σχολική χρονιά έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ», Βασίλης Τζαμουράνης, το πρωί, σε επισκέψεις που πραγματοποίησε σε σχολεία για τις τελετές έναρξης του σχολικού έτους. Επίσης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας και του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Τα σοβαρά κτιριολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το 1ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας αναδεικνύει η υποψήφια δήμαρχος Τριφυλίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Κατερίνα Τσιγκάνου, μετά από ενημέρωση που είχε από τους διευθυντές και άλλους εκπαιδευτικών των δύο σχολικών μονάδων και μετά από κατάσταση με τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν η οποία έχει αναρτηθεί από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στην είσοδο του σχολικού κτιρίου. Τονίζει η κ. Τσιγκάνου ότι η σχολική στέγη θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα κάθε δημοτικής αρχής και καλεί τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση για να διεκδικεί σταθερά ασφαλή σχολεία για τα παιδιά…

Ενημέρωση για τις επισκευές και συντηρήσεις που έχουν γίνει στα σχολεία ενόψει της έναρξης των μαθητών, ζητά από το Δήμο Καλαμάτας η Ένωση Γονέων, η οποία,  πάντως, θεωρεί ότι «ελάχιστα από τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα των σχολείων έχουν επιλυθεί»…

«Η γνώση είναι δύναμη» και το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Σπουδή» 21 χρόνια προσπαθεί και τη μεταδίδει στους μαθητές του, με μια ομάδα έμπειρου διδακτικού προσωπικού.

SPOUDH-DYO-17.jpg

Στο Φροντιστήριο «Σπουδή» διδάσκουν, σε ολιγομελή τμήματα, ο φυσικός Θανάσης Μπούζας, η μαθηματικός Σταυρούλα Μαρκοπούλου,  η χημικός Ιουλία Νίκα και η φιλόλογος Δανάη Λαδά.

SPOUDH-TRIA-17.jpg

Για πληροφορίες-εγγραφές μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επισκέπτονται τη «Σπουδή», στην οδό Αναγνωσταρά 57, καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ ή να τηλεφωνούν στο 27210 89011. 

SPOUDH-TESSERA-17.jpg

SPOUDH-PENTE-17.jpg

SPOUDH-EXI-17.jpg

 

 

 

 

 

 

Την πρόταση για τη σύσταση μιας μόνιμης τεχνικής υπηρεσίας, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με τις συντηρήσεις και τις επισκευές που πρέπει να γίνονται στα σχολικά κτίρια του Δήμου, άμεσα και ποιοτικά, επαναλαμβάνει, για μια ακόμη χρονιά, η Ένωση Γονέων του Δήμου Καλαμάτας, με παρέμβασή της ενόψει της έναρξης των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς…

Σελίδα 1 από 57