ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται για αύριο, Τετάρτη, στις 11 το πρωί, στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της διήμερης απεργίας των γιατρών του δημόσιου τομέα, ανακοίνωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, θέτοντας ως αιτήματα “Δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να σταματήσει το κράτος να αντιμετωπίζει την προστασία της υγείας ως κόστος”...

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Την κατοικία της (πρώτη) κινδυνεύει να χάσει η αυταπασχολούμενη Τασία Τατσοπούλου, από το ίδιο το κράτος, για απλήρωτο ΕΝΦΙΑ 8.000 ευρώ συν χαράτσι τόκων 3.500 ευρώ, ενώ προσπαθεί σταθερά να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις της Εφορίας. Τη συμπαράστασή τους στην Τασία Τατσοπούλου εκδήλωσαν το πρωί, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Καλαμάτας, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, του Συλλόγου Γυναικών Καλαμάτας, του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και άλλοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. 

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σε κινητοποίηση στην Εφορία Καλαμάτας, τη Δευτέρα 20 Νοέμβρη στις δέκα το πρωί, καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας (μέλος της ΟΓΕ,) προκειμένου να αποτραπεί η κατάσχεση πρώτης κατοικίας γυναίκας, για χρέη 8.000 ευρώ από απλήρωτο ΕΝΦΙΑ…

Για άλλη μια φορά η συμμετοχή των οικοδόμων στην απεργία τους, σήμερα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει το Συνδικάτο τους, σε εργοτάξια σε μεγάλα έργα του Νομού δεν πραγματοποιήθηκε καμία εργασία. Στο πλαίσιο της απεργίας το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας ενώ ακολούθησε πορεία και υποβολή των αιτημάτων του κλάδου στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον ΕΦΚΑ…

Μέτρα - κόλαση για τους εργαζόμενους η κατάργηση του 8ωρου, η θέσπιση του 10ωρου, η απογείωση των υπερωριών

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

Από το 1985, πάνω από 246 εκατομμύρια ευρώ έχει εισπράξει το ΙΚΑ-ΕΦΚΑ για τις εισφορές των <<Υπέρ αγνώστων>> ενσήμων.

Λεφτά που όλες οι κυβερνήσεις το έχουν (έστω) παραδεχτεί, πως πρέπει να αποδοθούν στους οικοδόμους, αφού είναι δικά τους λεφτά. Κυρίως σε συναδέλφους, μεγάλης ηλικίας που δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν και αναγκάζονται να ανεβαίνουν στα μαδέρια, να καταπονούνται και να μην είναι και σίγουροι εάν θα φύγουν ζωντανοί από την δουλειά τους.

Εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καλαμάτας είναι απλήρωτοι δύο μήνες τώρα και είναι πιθανό να μην πληρωθούν σύντομα, διαμαρτύρεται η προσωρινή διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις του Δήμου Καλαμάτας…

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, αποφάσισαν συνταξιουχικές οργανώσεις της Μεσσηνίας. Το διεκδικητικό πλαίσιο είναι να μπορούν να ζουν οι συνταξιούχοι με αξιοπρέπεια, με τις συντάξεις που δικαιούνται και με γιατρούς στα Κέντρα Υγείας και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Για την απεργιακή συγκέντρωση ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Εργατικό Κέντρο…

“Από τις αρχές του χρόνου έχουν χάσει τη ζωή τους 13 συνάδελφοι στους χώρους δουλειάς, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης μέτρων ασφάλειας και των ανύπαρκτων ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους.

 

Ένας ακόμη συνάδελφός μας οικοδόμος, στην Καλαμάτα, τραυματίστηκε σοβαρά σε εργασίες που γίνονταν σε μεγάλο ύψος και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ.

 

Οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι τεράστιες. Ανύπαρκτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ανύπαρκτο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

 

Η ζωή του εργάτη για τους κυβερνώντες δεν έχει αξία. Κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να ελέγξει κάτω από ποιες συνθήκες δουλεύουν χιλιάδες οικοδόμοι, με τι όρους, τι μέτρα ασφάλειας, ποια η καταλληλότητα των μηχανημάτων της εργασίας τους.

 

Τα πρωτόκολλα ασφάλειας απλά υπάρχουν για να γίνονται κουρελόχαρτο στις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας «για να βγει γρήγορα η δουλειά» με οποιοδήποτε κόστος για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

 

Γι΄ αυτούς η εντατικοποίηση σημαίνει κέρδη, για εμάς νεκρούς, σακατεμένους, κακοπληρωμένους, με κουτσουρεμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και επικίνδυνες συνθήκες δουλειάς.

 

Δεν είναι μοιραίο να σκοτωνόμαστε για να βγάλουμε το μεροκάματο, ούτε φταίει η κακιά μας η τύχη. Φταίνε αυτοί, κυβερνώντες και μεγαλοεργοδοσία, που έχουν βάλει τη ζωή μας στη ζυγαριά «κόστους-οφέλους»..

 

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, εμείς οι ίδιοι με τον αγώνα μας να προστατεύσουμε ότι πιο πολύτιμο έχουμε, τη ζωή μας. Να  μην αφήσουμε τα αφεντικά να την παίζουν στα ζάρια  για τα κέρδη τους, ούτε οι κυβερνώντες. «Καρφί δεν τους καίγεται». Αυτοί υπολογίζουν τα δικά τους συμφέροντα, τους όρους και τις προϋποθέσεις για να «λειτουργεί ρολόι» το σύστημα των κερδών και της εκμετάλλευσης της ζωής και του ιδρώτα μας.

 

Εμείς θα επιβάλλουμε με τον αγώνα μας και θα κατακτήσουμε να μπορούμε να πηγαίνουμε υγιείς και γεροί στη δουλειά μας και να γυρίζουμε στις οικογένειές μας το ίδιο υγιείς και γεροί. Εμείς θα τους υποχρεώσουμε να πάρουν ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

 

Η απεργία στις 8 Νοέμβρη είναι ο μεγάλος σταθμός για να γίνει η οργή μας οργανωμένη δύναμη διεκδίκησης για την ασφάλεια της ζωής μας στους χώρους δουλειάς, που έχουν γίνει αρένες θανάτου.

 

Απαιτούμε:

 

l Επιτέλους, να επαναλειτουργήσουν οι Μεικτές Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας στις Κατασκευές.

 

l Να προσληφθούν Επιθεωρητές Εργασίας και να ενισχυθούν με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΕΠΕ, ώστε να γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.

 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας εκφράζει την συμπαράσταση της στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου μας και εύχεται ταχεία ανάρρωση".

 

 Συνολικά 255 συσκευασίες νερού και 20 κιβώτια με τρόφιμα, τα οποία πρόσφεραν στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας φορείς και πολίτες, για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, παραδόθηκαν στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με ανακοίνωσή του ευχαριστεί όσους ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του για τη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και τη μεταφορική εταιρία «Καλλιντέρη», για τη δωρεάν μεταφορά των νερών και τροφίμων…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πάντε παλέτες με εμφιαλωμένο νερό παραδόθηκαν στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας Καρέλια, σε ένδειξη συμπαράστασης για τις καταστροφές που έχουν υποστεί από την κακοκαιρία “Ντάνιελ”...

Σελίδα 1 από 85