ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 
Την Τρίτη 19 Οκτώβρη η κυβέρνηση Μητσοτάκη με εντολοδόχο τον διορισμένο από αυτή Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Στάση ετοιμάζεται  να γυρίσει τη χώρα στο 1950  όταν δεν υπήρχε Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Τόσο η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ όσο και η εγκληματική απόφαση για  απώλεια του ελέγχου του δημοσίου στη ΔΕΗ μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ισοδυναμούν με πολλά περισσότερα πράγματα από μια απλή ιδιωτικοποίηση. Συνιστούν μέγα εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα κατά της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.  

Με απογοήτευση παρακολουθεί η κοινωνία της Πελοποννήσου, αυτά τα 2 χρόνια θητείας της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους συνεργάτες του, την απέλπιδα προσπάθεια να συκοφαντήσουν την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή Τατούλη και να ιδιοποιηθούν το έργο που άφησε ως παρακαταθήκη στον τόπο, με την υποχρέωση να συνεχιστεί και να ξεδιπλωθεί σταδιακά το δικό τους σχέδιο και όραμα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  
Στα «νύχια» των ιδιωτών ρίχνει με τον πιο προκλητικό τρόπο η κυβέρνηση τη ΔΕΗ, εν μέσω «τσουχτερών» αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος. Η κυβέρνηση παραχωρεί αιφνιδιαστικά τον έλεγχο της επιχείρησης σε ιδιώτες αντί πινακίου φακής, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 750 εκατ. ευρώ. Η κίνηση γίνεται, όπως έκανε γνωστό το Υπερταμείο, για να μειωθεί η συμμετοχή του δημοσίου σε μειοψηφικό ποσοστό καθοριστικής σημασίας (blocking minority). Με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που ανακοινώθηκε, ο έλεγχος του Δημοσίου επί της επιχείρησης περιορίζεται στο 34% των μετοχών. Διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων και της ΕΕ που τεμάχισαν και ξεπούλησαν τη ΔΕΗ, με τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να πληρώνουν το «μάρμαρο».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 
   “Για το θέμα της Πλατείας δεν το συζητώ με κανέναν....” (Δήμαρχος Τριφυλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης-10-2021).

   Η πόλη των Φιλιατρών σταμάτησε ν΄ ανεβαίνει προς τον ουρανό από τραγικά λάθη των διοικούντων, με τη συνυπευθυνότητα της Φιλιατρινής κοινωνίας. Τα λάθη των προηγούμενων όμως, δεν έβαζαν ταφόπλακα στην πόλη. Η Πλατεία Καποδιστρίου είναι η “καρδιά” της πόλης, είναι η ιστορία της, ο πολιτισμός της. Αυτό εσείς πάτε να το καταστρέψετε, με την συνενοχή του κ. Νίκα, του Περιφερειάρχη.

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 
Το Μάιο του 2010 γεννήθηκε η μνημονιακή Ελλάδα. Όλες οι κυβερνήσεις έκτοτε λαμβάνουν μέτρα λιτότητας με δήθεν προσωρινό χαρακτήρα, ως μόνο τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, επενδύοντας στο φόβο με όπλο την καταστολή και τον αυταρχισμό. Σήμερα, με όλες τις δημόσιες υποδομές ξεπουλημένες ή αποδεκατισμένες, την ανεργία, την εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους, τη φτώχεια και την ερημοποίηση της χώρας διαπιστώνουμε ότι η θεραπεία ήταν όχι μόνο χειρότερη, αλλά και πιο θανατηφόρα από την ασθένεια.

Την Δευτέρα, 04/10/2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας καλείται να ψηφίσει στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης την έγκριση του τεχνικού προγράμματος. Διαβάζοντας αναλυτικά το τεχνικό πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, παρατήρησα: 

“ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!” 
Μετά την απαξίωση του ανώτερου θεσμικού Συλλογικού Οργάνου της Αιρετής Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην Οικονομική Επιτροπή, ήρθε πλέον η ώρα για την απαξίωση και της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι αποφάσεις που λαμβάνονταν από τα Συλλογικά Όργανα, αποτελούν πλέον υπόθεση μιας και μόνο υπογραφής...

“Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως χρώματος και αυτοπροσδιορισμού, ποινικοποιούν με κάθε ευκαιρία την ελευθερία έκφρασης. Όμως, τα πολιτικά ψεύδη, η οικονομική και ανθρωπιστική κρίση έχουν ως συνέπεια την αγανάκτηση των πολιτών, που εκφράζεται κυρίως μέσω διαδικτύου. Και ενώ ο στόχος των κυβερνήσεων όφειλε να είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων, όλοι διαπιστώνουμε ότι το μόνο που φαίνεται να ενοχλεί είναι οι αντίθετες φωνές και η διαμαρτυρία. Ωστόσο, η διαφοροποίηση ενός αυταρχικού κράτους από ένα κράτος διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων εντοπίζεται ακριβώς στην αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και έχει ανοίξει ο διάλογος και η κατάθεση των προτάσεων των υποψηφίων. Φαίνεται πως το Κίνημα παραμένει-παρά τα ισχνά εκλογικά ποσοστά-ισχυρό στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με ενδιαφέρον, δυσανάλογο της εκλογικής του επιρροής. 

"Η αντικατάσταση του άρθρου 191 ΠΚ για τη «Διασπορά ψευδών ειδήσεων» θα μας οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις στο άμεσο μέλλον.

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα και την πανδημία, συνεχίζει να λειτουργεί εντελώς αντιδημοκρατικά ακολουθώντας πολύ περίεργα μονοπάτια. Μετά τη λίστα Πέτσα, μετά την ανυπαρξία του ΕΣΡ, μετά τους δεκάδες δημοσιογράφους στο Μαξίμου και στα κυβερνητικά πόστα, μετά την αποσιώπηση ειδήσεων, ορίζονται, τώρα, αυστηρές ποινές για fake news αλλά με έναν εντελώς αόριστο τρόπο, επίτηδες αόριστο, ώστε να δημιουργείται μία τεράστια ομπρέλα που θα τα καλύπτει όλα.  

Σελίδα 1 από 139