Αν κάποιος παρακολούθησε κάποιες από τις συνεντεύξεις των ανθρώπων της δημοτικής αρχής Καλαμάτας για το θέμα της ζημιάς στην υδατοδεξαμενή του Πηδήματος, θα έβγαζε δύο συμπεράσματα: α) Ότι για την ζημιά φταίνε οι κομμουνιστές που το 1946 έβαλαν δυναμίτες στην δεξαμενή και β) πως ο πρόεδρος του συνδέσμου ύδρευσης Αθανασόπουλος, που μας ενημέρωσε ότι για την ζημιά ευθύνονται προηγούμενες δημοτικές αρχές, είναι εκλεγμένος για πρώτη φορά στην δημοτική αρχή και δεν συμμετείχε σε καμία προηγούμενη.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Οργή και αγανάκτηση επικρατεί σε όλη την πόλη και τα χωριά του δήμου Καλαμάτας για τη νέα πολύωρη (ή και πολυήμερη) διακοπή νερού.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, σε δεξαμενή στο Πήδημα υπήρξε ζημιά σε τμήμα του δαπέδου της, με συνέπεια να φεύγουν 1600 κυβικά την ώρα!!!

Η ευθύνη και για τη σημερινή ζημιά έχει ονοματεπώνυμο. Είναι της σημερινής και των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών Καλαμάτας, καθώς και όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.

«ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ»

Από τον συνδυασμό «Καλαμάτα_ΜΕΤΑ», με επικεφαλής-υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Τζαμουράνη, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

Του Περικλή Κανελλόπουλου  

Απορία εγείρεται για τις παρουσιάσεις και φωτογραφίσεις των υποψηφίων Προέδρων των κοινοτήτων με τους υποψηφίους Δημάρχους.

Γιατί οι υποψήφιοι Δήμαρχοι άρχισαν από τους υποψήφιους Προέδρους των χωριών και όχι από τους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους; 

Πελατειακό Κράτος αντιμέτωπο με την Κλιματική Κρίση

 

Του Κώστα Α. Μαρκάκη  

Αντίλογος σε όσους θεωρούν καταστροφικές τις επιπτώσεις της απόφασης 176/2023 της ολομέλειας ΣτΕ. Διευκρινίζω ότι ανήκω σε αυτούς που θεωρούν ευεργετικές τις επιπτώσεις της απόφασης στην κοινωνία, την οικονομία, τη χωροταξία και την ασφάλεια δικαίου.

Αποκωδικοποιώντας τις επίμαχες παραγράφους του Πρ. Δ/γματος 24/31-5-1985 (ΦΕΚ 270 Δ’), του νόμου 3212/31-12-2003 Άρθρο 10 παρ.1 (ΦΕΚ 308Α’) και του άρθρου 23 παρ.3 του ίδιου νόμου 3212/31- 12-2003 (ΦΕΚ 308Α’), αναζήτησα σε προγενέστερες αποφάσεις του ΣτΕ την (διαχρονική) τεκμηρίωση για το σκεπτικό της επίμαχης απόφασης 176/2023.

Με παρέμβαση και εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας η στήριξη του αιτήματος κατοίκων της Καλλιρρόης, προς τη δικαιοσύνη, για τη διακοπή της λειτουργίας της μονάδας των απορριμμάτων, τόνισε με δήλωσή του στην Kalamata Journal ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης, Κώστας Ρεϊτζόπουλος. Πρόσθεσε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους…

Του Θοδωρή Μπολέτη

Γραμματέας της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ

 

Η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ στη Μεσσηνία και η εκλογή βουλευτή του ΚΚΕ είναι μήνυμα ελπίδας, για κάθε λαϊκό άνθρωπο στο νομό.

 

Είναι αποτέλεσμα της σταθερότητας του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των λαϊκών εργατικών συμφερόντων. Σε δύσκολες συνθήκες, σε όλους τους καιρούς, ήταν μπροστά σε κάθε λαϊκό πρόβλημα σε όλο τον νομό.

Του Γιάννη Ανδρουλιδάκη  

Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών της 21ης Μαΐου αναμφίβολα είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Την εξέλιξη αυτή δεν την περίμενε κανείς. Υπέστη μια ιστορικής σημασίας ήττα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Το κακό είναι διπλό: έχασε από τη Ν.Δ. με διαφορά 20% και είδε τις δυνάμεις του να συρρικνώνονται τόσο, ώστε να απειλείται στη δεύτερη θέση από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Υπέστη ευρεία εκλογική καθίζηση και γι’ αυτό δεν έφταιγε μόνο το κυβερνητικό του παρελθόν και τα όσα έγιναν μετά το δημοψήφισμα του 2015. Ηττήθηκε για πολλούς λόγους.

Του Γιάννη Χριστόπουλου 

Στην εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ» Βασίλη Τζαμουράνη σχετικά με την ανάγκη η ανθοκομική έκθεση να κάνει το επόμενο βήμα, η δημοτική αρχή απάντησε δια του …. Αναστάση Σκοπετέα, αντιδημάρχου.

Άλλοι καιροί … άλλα ήθη.

Του Αντώνη Τσώνη 

Στις 25 Ιουνίου πρέπει να φτιαχτεί ένα δίχτυ προστασίας για τον μη προνομιούχο, τον άνεργο, τον νέο που θέλει να κάνει οικογένεια και δεν του επιτρέπεται από τις οικονομικές συνθήκες της εποχής, τον συνταξιούχο που δεν μπορεί να βγάλει το μήνα και βλέπει τους κόπους μιας ζωής να χάνονται. Πρέπει να παλέψουμε για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας και την ενίσχυση της υγείας. Πρέπει όμως εκτός από αυτά και πολλά άλλα κρίσιμα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε να δώσουμε στον κόσμο την χαμένη του ελπίδα και εμπιστοσύνη απέναντι στο πολιτικό σύστημα και την πολιτική γενικότερα.

Σελίδα 1 από 168