Τετάρτη, 30 Μαϊος 2012 03:02

Πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με τον Φιλίπ Ντεκουφλέ

Πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με τον Φιλίπ Ντεκουφλέ

ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ 
ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Με έναν παλιό του γνώριμο, τον ευρηματικό Φιλίπ Ντεκουφλέ και την παράσταση Panorama, τη νέα παραγωγή της ομάδας του DCA, θα κάνει πρεμιέρα το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στις 12 Ιουλίου. Πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους χορογράφους της Γαλλίας και από τους πιο αγαπητούς σε όλο τον κόσμο.

Όπως μας ενημερώνει η «Φάρις», ο Φιλίπ Ντεκουφλέ «έγινε κυρίως γνωστός στο ευρύ κοινό από την αξεπέραστη έως σήμερα χορογραφία της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 στην Αλμπερβίλ.
Το Panorama είναι είναι μια παράσταση με το χαρακτηριστικό ύφος του Ντεκουφλέ, ένα θεαματικό και γεμάτο χιούμορ και εκπλήξεις ταξίδι στο μαγικό του κόσμο, κατοικημένο από παράξενα πλάσματα και εξαιρετικούς χορευτές. Ο Ντεκουφλέ έχει μια σπάνια ικανότητα να χρησιμοποιεί στα έργα του τεχνικές που παράγουν ψευδαισθησιακά οπτικά παιχνίδια από το θέατρο, το τσίρκο, το θέατρο σκιών, τον κινηματογράφο και τα πρώτα πειράματα κινούμενης εικόνας. Από τους ίδιους χώρους αντλεί και τις ιδέες για τις χορογραφίες του, πάντα εξαιρετικά θεαματικές χάρις στις επιδράσεις του ακροβατικού χορού. Η παράσταση ανατρέχει σε προηγούμενες χορογραφίες του, προσφέροντας ένα «πανόραμα» του έργου του.
Το Panorama ήδη έχει προγραμματιστεί να περιοδεύσει στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης, ανάμεσα στα οποία και το Sadler’s Wells στο Λονδίνο, μετά την παρουσίασή του στην Καλαμάτα».
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο σύνολό του θα ανακοινωθεί σύντομα.
Οι παραστάσεις θα πλαισιωθούν και φέτος από σεμινάρια και εργαστήρια υψηλής ποιότητας, αλλά και από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.