Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 02:56

Μεγάλη εκδήλωση του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ το απόγευμα στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο

Μεγάλη εκδήλωση του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ το απόγευμα στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ
Όλοι πρέπει να δώσουμε σήμερα το «παρών» στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, προκειμένου να χειροκροτήσουμε τα παιδιά του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης-ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. ονομάζεται πλέον), τους εργαζόμενους, τους εθελοντές και τους γονείς, που θα παρουσιάσουν μια οπωσδήποτε εκπληκτική εκδήλωση για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής χρονιάς 2011-2012.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις επτά το απόγευμα.
Όλη η χρονιά ήταν γεμάτη δραστηριότητες, ιδίως όμως το Μάιο υλοποιήθηκε σειρά σημαντικών προγραμμάτων βιωματικής εκπαίδευσης και κοινωνικής συμμετοχής των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Κυκλοφοριακή Αγωγή» του προγράμματος Αγωγής Υγείας - Προώθηση της αυτόνομης διαβίωσης του Κέντρου, πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Καλαμάτας στις 4/5 και 10/5/2012. Οι επισκέψεις αυτές έδωσαν στα μέλη τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε εικονικές συνθήκες στους δρόμους του Πάρκου προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τον Κώδικα Κυκλοφοριακής Αγωγής και ουσιαστικά να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτονομία στις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη.
Ιδιαίτερα πλούσια ήταν επίσης και η συνεργασία του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Καλαμάτας με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η οποία αφορούσε στην υλοποίηση δύο ημερίδων στις 9/5 και 23/5 αντίστοιχα.
Η πρώτη ημερίδα με θέμα «Η πόλη μου με μια άλλη ματιά» απευθυνόταν σε μέλη, γονείς και εθελοντές, και αποσκοπούσε στην παρατήρηση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της Καλαμάτας από μια διαφορετική σκοπιά.
Ενώ η δεύτερη ημερίδα είχε ως θέμα «Ρήματα και Απορρίμματα: Μειώνω - Επαναχρησιμοποιώ - Ανακυκλώνω» και αποσκοπούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών σε ό,τι αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων. Η ημερίδα εστίασε σε τρόπους ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και σε προτάσεις μείωσης των απορριμμάτων και επαναχρησιμοποίησης των υλικών και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Κέντρο Διαλογής Απορριμμάτων Καλαμάτας.
Στις 21 Μαΐου το Κέντρο δέχτηκε την επίσκεψη ομάδας μικρών μουσικών από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας κατά τη διάρκεια της οποίας προσφέρθηκε ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα στα μέλη.
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε επίσης στο χώρο του Κέντρου η εκδήλωση με τίτλο «Γη - Κοινωνία - Άνθρωπος για το μέλλον: Νιώσε τη σημασία, προώθησε τη δράση» σε συνεργασία με την Κ.Α.ΝΕ. την Παρασκευή 25 Μαΐου. Μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας τα μέλη του Κέντρου με μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας με απλούς και ευφάνταστους τρόπους αξιοποίησαν φυσικά υλικά μεταμορφώνοντάς τα σε έργα τέχνης.