Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 11:17

Το απόγευμα αρχίζουν οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Βέργας

Το απόγευμα αρχίζουν οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Βέργας

ΜΑΝΔΡΑ ΑΛΜΥΡΟΥ
Ξεκινούν το απόγευμα οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Βέργας, ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός που όμως δεν έχει τη θέση την οποία δικαιούται στην Ιστορία. Οι Μανιάτες, σε μια προσπάθεια να προβάλουν τη γενναία και μοναδική πράξη αντίστασης των προγόνων τους απέναντι στους Τουρκοαιγυπτίους του Ιμπραήμ, ενίσχυσαν φέτος το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων.

Στις 6.30 το απόγευμα λοιπόν θα ψαλεί δέηση στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και ακολούθως θα μεταφερθεί η εικόνα στο μικρό ναό του Αγίου Νικολάου Αλμυρού. Εν συνεχεία ο κόσμος θα μεταβεί στο Πάρκο του Αλμυρού, όπου θα γίνουν άλλες εκδηλώσεις, ενώ θα μιλήσει για τη Μάχη της Βέργας η καθηγήτρια Σοφία Καπετανάκη.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο, Παρασκευή. Στις 10.30 το πρωί ο Μητροπολίτης Μάνης, Χρυσόστομος, θα τελέσει δοξολογία στον Άγιο Νικόλαο Αλμυρού και μετά ο κόσμος θα μεταβεί στο Ηρώο των Μανιατών, δίπλα στο πάρκο, επί της μάνδρας (βέργας), όπου οι Μανιάτες υποχρέωσαν τον Ιμπραήμ σε ήττα, παρά την υπεροπλία του. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η υπάλληλος της Περιφέρειας Νικολίνα Λέκκα, ενώ θα γίνει κατάθεση στεφάνων, θα απαγγελθούν ποιήματα και θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί.