Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 18:39

«Εργαστήρι ονείρων» και άλλες εκδηλώσεις από τη «Φάρις»

Χρ. Λιάπα, Β. Μαραγκοπούλου, Νί. Μπασακίδης, Π. Λαμπρινίδης και Στάθης Γυφτάκης Χρ. Λιάπα, Β. Μαραγκοπούλου, Νί. Μπασακίδης, Π. Λαμπρινίδης και Στάθης Γυφτάκης

ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ
Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και από αύριο, Τετάρτη, το κοινό της Καλαμάτας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις δημιουργίες των μικρών και μεγαλύτερων σπουδαστών των σχολείων της Φάρις και να κρίνει την αξία τους.

Ειδικότερα αύριο, στις εννέα το βράδυ, στο Εικαστικό Σχολείο της Φάρις, το παλιό Γυμνάσιο Παραλίας, θα εγκαινιαστεί η ετήσια έκθεση των σπουδαστών του Σχολείου, με τίτλο «Εργαστήρι Ονείρων».
Την Πέμπτη θα πάρουν τη σκυτάλη οι σπουδαστές της Σχολής Χορού, που στις εννέα το βράδυ θα δώσουν παράσταση στο Κάστρο, ο τίτλος της οποίας είναι επίκαιρος και αισιόδοξος: «Με κέφι θα χορέψω, την κρίση να παλέψω».
Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα δώσουν συναυλία στο κάστρο οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Ειδικότερα, τη Δευτέρα, στις εννέα, η Συμφωνική Ορχήστρα με την Παιδική Χορωδία αλλά και τη Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «Ορφέας» θα ερμηνεύσει γνωστά ελληνικά τραγούδια. Την Τρίτη συναυλία θα δώσουν τα Μουσικά Σύνολα του Ωδείου.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την άλλη Τετάρτη στο Πλατύ, την άλλη Πέμπτη στα Αρφαρά και την άλλη Παρασκευή στη Θουρία. Σημειώνεται ότι στις συγκεκριμένες περιοχές η Φάρις θα λειτουργήσει παραρτήματα των Σχολών της και μάλιστα έγιναν σχετικά πιλοτικά προγράμματα την Άνοιξη.
Λόγω της κρίσης, η «Φάρις» επιχειρείται να αξιοποιηθεί από τη δημοτική αρχή και ως ένας οικονομικός φορέας για την παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων, αφού χρήματα δεν υπάρχουν εκδηλώσεις που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «Οι Σχολές της ΦΑΡΙΣ, πέρα από το εκπαιδευτικό έργο που προσφέρουν σε 1.000 και πλέον σπουδαστές, με τη δραστηριότητα τους ενισχύουν και την πολιτιστική κίνηση της πόλης.
Οι εκδηλώσεις, στο τέλος της χρονιάς, δίνουν τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να αξιολογήσουν το καλλιτεχνικό έργο των σχολών, κάτι που έμπρακτα επιβεβαιώνεται από την ανά έτος αύξηση του αριθμού των σπουδαστών.
Φέτος συμπεριλαμβάνονται και εκδηλώσεις στη Θουρία, το Πλατύ και τα Αρφαρά, ως αποτέλεσμα του πιλοτικού προγράμματος που υλοποιήθηκε εκεί, με σκοπό την επέκταση της λειτουργίας των σχολών και εκτός της Καλαμάτας.
Ιδιαίτερη εκδήλωση αποτελεί η συναυλία με γνωστά Ελληνικά τραγούδια, από τη Συμφωνική Ορχήστρα και την Παιδική Χορωδία του Ωδείου σε συνεργασία με τη Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «ΟΡΦΕΑΣ». Τα έσοδα της εκδήλωσης αυτής θα διατεθούν προς ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS.
Με την πεποίθηση ότι η Τέχνη και ο Πολιτισμός, είναι το αντίδοτο στην σημερινή κρίση των αξιών, ως δημοτική αρχή ενισχύουμε κάθε πολιτιστική δράση και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμπορευθούμε».