Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2012 16:52

Οι καρποί της Μεσσηνιακής Γης με έμφαση στο ελαιόλαδο

Οι καρποί της Μεσσηνιακής Γης με έμφαση στο ελαιόλαδο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ 
Ελάτε να γνωρίσετε την αξία των καρπών της μεσσηνιακής γης και τις θαυματουργές ιδιότητες του ελαιολάδου, προσκαλεί ο Δήμος Μεσσήνης, που στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Υγείας Μεσσηνίας θα φιλοξενήσει στο Νησί μια ενδιαφέρουσα παράλληλη εκδήλωση, το Σάββατο 18 Φλεβάρη.
«Δίαιτα, νηστεία, υγιεινή διατροφή: Με τους καρπούς της μεσσηνιακής γης, με έμφαση στο ελαιόλαδο», είναι το θέμα της παράλληλης εκδήλωσης, για την οποία μίλησαν ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, και ο γιατρός της Μεσσήνης και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, Νίκος Γρηγορόπουλος.

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 17 Φλεβάρη, στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «Elite», ενώ η παράλληλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Μεσσήνης.
Στο Δημαρχείο θα κάνει εισήγηση ο Δρ Προκόπης Μαγιάτης, επίκουρος καθηγητής Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, θα μιλήσει για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μεσσηνιακού ελαιολάδου, παρουσιάζοντας στοιχεία από τη διδακτορική του διατριβή. Επίσης, ο Δρ Βασίλης Δημόπουλος, επίκουρος καθηγητής του ΤΕΙ Καλαμάτας, θα μιλήσει για τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου του καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης.
Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία δειγμάτων ελαιολάδου του Δήμου Μεσσήνης, ενώ θα προσφερθούν παραδοσιακά γλυκίσματα της περιοχής, από το Σύλλογο Γυναικών Δήμου Μεσσήνης.