Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 17:45

Δευτέρα και Τρίτη τελευταίες παραστάσεις για τον «Φιλοκτήτη» του Ρίτσου

Δευτέρα και Τρίτη τελευταίες παραστάσεις για τον «Φιλοκτήτη» του Ρίτσου

«ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΣΚΗΝΗ»
Δύο ακόμη ευκαιρίες δίνονται στο κοινό προκειμένου να παρακολουθήσει τη Μαρία Σκαφιδά να ερμηνεύει τον «Φιλοκτήτη», του Γιάννη Ρίτσου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, 12 και 13 Φλεβάρη, δίνονται οι δύο τελευταίες παραστάσεις, στο χώρο της Αυτοσχέδιας Σκηνής, στο Ιστορικό Κέντρο, στον πεζόδρομο της Αγίου Παντελεήμονος 12…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «το ταξίδι του  «Φιλοκτήτη» του Γιάννη Ρίτσου από την Αυτοσχέδια Σκηνή, σε ερμηνεία και σκηνοθεσία της Μαρίας Σκαφιδά, φτάνει στο τέλος του. Η Αυτοσχέδια Σκηνή, μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία του, ευχαριστεί όλον τον κόσμο που αγκάλιασε όλη αυτήν την προσπάθεια και ανακοινώνει πως την επόμενη Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Φεβρουαρίου θα παιχτούν οι δύο τελευταίες παραστάσεις.

Η παράσταση, που ανήκει στην κατηγορία του Θεατρικού Αναλογίου, έχει ως θέμα την ανάγκη του ατόμου να διαδραματίζει ενεργό ρόλο, ακόμα και ενάντια στην προσωπική του διάθεση. Ο ποιητής πλάθει έναν ήρωα με έκδηλη πνευματικότητα ο οποίος αναζητά την ηρεμία της ψυχής του ώστε να γιατρέψει την βαριά του θλίψη για τα ανθρώπινα λάθη και πάθη.

Οι τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν στον χώρο της Αυτοσχέδιας Σκηνής ( Πεζόδρομος Αγίου Παντελεήμονος 13, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Κρατήσεις εισιτηρίων και πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977252438. Οι δυνατότητα για παραστάσεις σε σχολεία που ενδιαφέρονται, θα ισχύσει για λίγο διάστημα ακόμα, κατόπιν συνεννοήσεως».