Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 01:42

“Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία” το απόγευμα στο Κάστρο

“Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία” το απόγευμα στο Κάστρο

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΪΚΩΝ 
“Ένας Ιππότης γυρίζει από την εκστρατεία για να ανακαλύψει πως η πανοπλία του ήταν πολλά περισσότερα στη ζωή του από ένα εξάρτημα πολέμου”. Μαζί με τον ιππότη θα ανακαλύψει και το κοινό διάφορα πράγματα για τη ζωή του. Αυτό θα συμβεί παρακολουθώντας την περιηγητική-διαδραστική-θεατρική παράσταση “Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία”, σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου, στις 6:15 το απόγευμα, στο Κάστρο της Καλαμάτας, από τη Θεατρική Ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Λεΐκων...

Όπως σημειώνει η Θεατρική Ομάδα, “οι σκηνές του έργου διαδραματίζονται σε διαφορετικό σημείο κάθε φορά στο Κάστρο, με ένα κινούμενο θέατρο που ξεκινά από την είσοδο και φτάνει στην καρδιά του Αρχαιολογικού Μνημείου, με το κοινό να συμμετέχει στην εξέλιξη του έργου.

Πρόκειται για μια καινοτόμο σχολική δραστηριότητα που συνδυάζει την θεατροπαιδαγωγική με την μουσειοπαιδαγωγική μέσα από ένα «θέατρο χωρίς τοίχους» δημιουργημένο με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών.

Το έργο βασίζεται στο διεθνώς επιτυχημένο και αναγνωρισμένο ομώνυμο βιβλίο του Robert Fisher μεταφρασμένο από τον Αχιλλέα Κυριακίδη σε θεατρική-εκπαιδευτική διασκευή με την ευγενική παραχώρηση των εκδόσεων Opera.

Ένας Ιππότης γυρίζει από την εκστρατεία για να ανακαλύψει πως η πανοπλία του ήταν πολλά περισσότερα στη ζωή του από ένα εξάρτημα πολέμου. Μέσα από τις περιπέτειες του Ιππότη στο μαγευτικό κόσμο των Κάστρων και των μαγικών απολαμβάνουμε το έργο, ξανασκεφτόμαστε για τον κόσμο των Ιπποτών, αλλά και το δικό μας κόσμο, αναστοχαζόμαστε μέσα από τον προβληματισμό των μικρών ηθοποιών για μεγάλες αλήθειες, αλλά και ψέματα της ζωής μας.

Πληροφορίες για την Ομάδα και το έργο βρίσκονται στον ιστότοπο του Σχολείου http://dim-leikon.mes.sch.gr/ (στο σημείο «Θεατρική Ομάδα»)”.