Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 15:23

“Η κατάσταση στην Κούβα σήμερα” με την Κουβανή πρέσβειρα στην Καλαμάτα

“Η κατάσταση στην Κούβα σήμερα” με την Κουβανή πρέσβειρα στην Καλαμάτα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  
Σε ποια πορεία έχει μπει η Κούβα, η Επανάσταση αντέχει, οι ΗΠΑ γιατί έχουν εντείνει τον αποκλεισμό της χώρας; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντήσει αύριο, Παρασκευή 19 Οκτώβρη, σε ομιλία της στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 7:30 το απόγευμα, η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, Zelmys Ma Dominguez Cortina. Η επίσκεψή της γίνεται μετά από πρόσκληση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Καλαμάτας, που με την παρουσία της θέλει να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου επαναστάτη κομμουνιστή Τσε Γκεβάρα…

Η Κουβανή πρέσβειρα στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφτεί το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Ακολούθως θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο ξενοδοχείο “REX” και στη συνέχεια θα έχει συνεργασία με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί το ΤΕΙ Πελοποννήσου και μετά θα μιλήσει στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας με θέμα «Η κατάσταση στην Κούβα σήμερα, ο ρόλος των ΗΠΑ και ο συνεχιζόμενος με μεγαλύτερη ένταση αποκλεισμός».

Με ανακοίνωσή του ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Καλαμάτας καλεί “τους φίλους και φίλες της Κούβας, τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μάθουν τι συμβαίνει στην Κούβα σήμερα, να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκπρόσωπο του νησιού της Επανάστασης.  Θα ακολουθήσει συζήτηση. Η εκδήλωση γίνεται για να τιμήσουμε τον μεγάλο επαναστάτη και σύντροφο του Φιντέλ, Τσέ Γκεβάρα, καθώς φέτος συμπληρώθηκαν 51 χρόνια της δολοφονίας του από Βολιβιανούς πράκτορες της CIA”.