Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 16:23

“Το μαργαριτάρι του κόσμου” ή πώς να νιώσουμε την αγάπη και την ομορφιά

Άγγελος Μαρίνης, Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Μαργαρίτης, Γιάννης Δούζης, Δημήτρης Φράγκιογλου, Ελένη Χρηστίδου, Γιώργος Τσαπόγας Άγγελος Μαρίνης, Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Μαργαρίτης, Γιάννης Δούζης, Δημήτρης Φράγκιογλου, Ελένη Χρηστίδου, Γιώργος Τσαπόγας

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ 
Ένας μικρός βοσκός διασχίζει θάλασσες, βουνά, ερήμους, κορφές. Ο κόποι και οι περιπέτειες που βιώνει δεν μπορούν να του στερήσουν τη πίστη στο στόχο του, μέχρι που καταφέρνει να τον πετύχει. “Το μαργαριτάρι του κόσμου” είναι η νέα παιδική παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας και έχει σκοπό να δείξει στα παιδιά πως μπορούν να αισθανθούν την ομορφιά και την αγάπη. Αλλά να δώσει και στους μεγάλους την ευκαιρία να ξεκλειδώσουν τις καρδιές τους για να νιώσουν και πάλι παιδιά…

Η πρεμιέρα της παράστασης είναι την Κυριακή, 18 Νοέμβρη, στις 11:30 το πρωί, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Για την παράσταση μίλησαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ, Γιάννης Μαργαρίτης και συγγραφέας του παραμυθιού, το οποίο παραχώρησε δωρεάν στο θέατρο, ο σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Φράγκιογλου και οι ηθοποιοί Εύη Γιαννακοπούλου, Άγγελος Μαρίνης, Γιώργος Τσαπόγας και Ελένη Χρηστίδου, ενώ τα συγχαρητήριά του στους καλλιτέχνες και τις ευχές του για καλή επιτυχία στο έργο έδωσε ο πρόεδρος της Φάρις, Γιάννης Δούζης.

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Μαργαρίτης, το έργο που έγραψε έχει την κλασική μορφή παραμυθιού, έχοντας χρησιμοποιήσει όλα τα σχετικά στοιχεία της λαϊκής παράδοσης. Το παραμύθι μιλάει, συνέχισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ, για τους στόχους, για την πίστη που πρέπει να έχει ο άνθρωπος στην επίτευξη των στόχων του και για τη συνεχή προσπάθεια να αισθανθούμε την αγάπη και την ομορφιά που βρίσκεται γύρω μας.

Ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Φράγκιογλου, συνέχισε σημειώνοντας ότι το παραμύθι δείχνει πως ολοκληρώνεται ο άνθρωπος ως προσωπικότητα και χαρακτήρας μέσα από την προσπάθεια να επιτύχει τους στόχους του. Αναφέρθηκε επίσης στην έμφαση που έχει δώσει, σκηνοθετικά, στην κίνηση των ηθοποιών και όχι τόσο στη μεταφορά εικόνων.

Ο ηθοποιός Γιώργος Τσαπόγας αναφέρθηκε στην τύχη και συγκεκριμένα σημείωσε ότι επηρεάστηκε και έγινε ηθοποιός και από μια παράσταση που είδε στο ΔΗΠΕΘΕΚ, το 1989, όταν ήταν μαθητής ακόμη. Στην παράσταση αυτή, “Το όνειρο καλοκαιριάτικης νύχτας”, σημείωσε, σκηνοθέτης ήταν ο Γιάννης Μαργαρίτης και ηθοποιός ο Δημήτρης Φράγκογλου, δηλαδή ο σημερινός συγγραφέας ο σημερινός σκηνοθέτης του έργου στο οποίο παίζει!

Ο ηθοποιός Άγγελος Μαρίνης είπε ότι το παραμύθι αυτό ενσαρκώνει την ελπίδα, την επιθυμία, την αγάπη του ανθρώπου για την αναζήτηση.

Η ηθοποιός Εύη Γιαννοπούλου σημείωσε ότι το μήνυμα που εκείνη πήρε από το έργο είναι ότι όποιος αγωνίζεται δικαιούται μια ακόμη ευκαιρία.

Η ηθοποιός Ελένη Χρηστίδου, η οποία παίζει μουσική στην παράσταση, σημείωσε ότι το έργο είναι ένα ταξίδι με προορισμό το όνειρο.

Σημειώνεται ότι παραστάσεις για τα σχολεία θα δίνονται κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή πρωί. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2721082616 και 6983581023.

Στ.Μ.