Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012 03:22

Μεγάλη επιτυχία η Γιορτή Πατάτας στην Αλαγονία

ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ
Η Αλαγονία με τη δροσιά της, το πράσινό της, τα νερά της και τους φιλικούς ανθρώπους της εντυπωσίασε χθες το βράδυ τους εκατοντάδες επισκέπτες της για τη Γιορτή της Πατάτας, ένα εκπληκτικό τοπικό αγροτικό προϊόν, η παραγωγή του οποίου έχει δυστυχώς μειωθεί πάρα πολύ, ωστόσο η ποιότητά του παραμένει κορυφαία.

Οι κάτοικοι προσέφεραν στους επισκέπτες τους περισσότερα από 800 κιλά τοπικής πατάτας, μαγειρεμένης με διάφορους τρόπους. Οι περισσότεροι πάντως ενθουσιάστηκαν με τις τηγανιτές πατάτες, που φτιάχτηκαν επιτόπου, σε μεγάλες κατσαρόλες, σε φωτιά με ξύλα, με τοπικό ελαιόλαδο.
Το χωριό της Αλαγονίας έσφυζε από ζωή, όλα τα σπίτια ήταν ανοιχτά και φωτισμένα, ενώ νέοι άνθρωποι κυκλοφορούσαν παντού. Τη γιορτή διοργάνωσε για 27η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αλαγονίας, που τα πήγε πάρα πολύ καλά, ενώ συμμετείχε και το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών.
Ο κόσμος διασκέδασε με την ορχήστρα του Κώστα Παπαβασιλόπουλου, προσφέρθηκαν επίσης λαχνοί και οι πιο τυχεροί κέρδισαν ωραία δώρα.
Τη δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Φάρις, Νίκος Μπασακίδης, ενώ παραβρέθηκαν οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, και του Δικτύου, Σταμάτης Μπεχράκης.
Στ.Μ.