Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2012 12:37

Εντυπωσιακή άσκηση για σεισμό το απόγευμα στην Καλαμάτα και μετά ομιλίες

 Εντυπωσιακή άσκηση για σεισμό το απόγευμα στην Καλαμάτα και μετά ομιλίες

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ 
Κορυφώνονται το απόγευμα οι σημαντικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συμμετοχή και εθελοντικών ομάδων, για τη διαχείριση σεισμικού κινδύνου. Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση πυροσβεστικού και διασωστικού εξοπλισμού στον πεζόδρομο της Αριστομένους, ενώ το απόγευμα θα γίνουν μεγάλη άσκηση και μετά ομιλίες.

Η άσκηση θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα, στο χώρο του πρώην ξενοδοχείου «Διεθνές», στη συμβολή των οδών Μεσσήνης, Είρας και Αρτέμιδος. Η κωδική ονομασία της άσκησης είναι «Αθηνά».
Στις 7.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο, θα γίνουν ενδιαφέρουσες ομιλίες υπό τον γενικό τίτλο «Σεισμός - Ας είμαστε προετοιμασμένοι».
Θα μιλήσουν ο καθηγητής στο Πολυτεχνείο και την Πυροσβεστική Ακαδημία, Παναγιώτης Τουλιάτος, με θέμα «Ο παραγνωρισμένος αντισεισμικός χαρακτήρας των παραδοσιακών μας κατασκευών», η προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Χ. Γκουντρομίχου, με θέμα «Καλλικράτης - Επιχειρησιακός σχεδιασμός για σεισμό», καθώς και ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Βασίλης Τζαμουράνης, με θέμα «Προσεισμικός Έλεγχος Δημοσίων Κτηρίων. Χώροι καταφυγής στην Καλαμάτα».
Θα προηγηθούν χαιρετισμοί από το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Βασίλη Καπέλιο.