Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 17:33

Φυλλάδια μοίρασε η Χρυσή Αυγή κατά της αντιφασιστικής εκδήλωσης στην Καλαμάτα

Φυλλάδια μοίρασε η Χρυσή Αυγή κατά της αντιφασιστικής εκδήλωσης στην Καλαμάτα

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ
Φυλλάδια στα καταστήματα του κέντρου της Καλαμάτας μοίρασε σήμερα η «Χρυσή Αυγή», σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ως εξτρεμιστική δραστηριότητα κουκουλοφόρων την αντιφασιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, ημέρα της επετείου της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η αντιφασιστική εκδήλωση έχει διοργανωθεί από την Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, η οποία δημιουργήθηκε μετά το 1o Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, στο οποίο συμμετείχαν σειρά τοπικών φορέων.
Στα φυλλάδιά της η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά εκφοβίζει τους καταστηματάρχες ότι αύριο θα γίνουν φασαρίες και ζημιές στα καταστήματά τους από τον κόσμο που θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο!
Η Αντιφασιστική Κίνηση καλεί τον κόσμο να δώσει το "παρών" αύριο στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου και να λάβει μέρος στην πορεία που θα ακολουθήσει.
Στη σχετική προκήρυξη της Αντιφασιστικής Κίνησης σημειώνονται τα εξής: «Όπως την περίοδο του Μεσοπολέμου έτσι και τώρα μια χούφτα τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες, μέσω των κυβερνήσεών τους, επιβάλλουν μέτρα που εξαθλιώνουν μέρα με τη μέρα όλους τους εργαζομένους και τη νεολαία, ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία, χρώμα ή σεξουαλικό προσανατολισμό.
Όπως τότε έτσι και τώρα οι ρατσιστικές ιδέες χρησιμοποιούνται για να διασπάσουν τα θύματα της κρίσης, για να αποπροσανατολίσουν τη δίκαιη οργή μας από τους πραγματικά υπεύθυνους στους πιο αδύναμους. Όπως τότε έτσι και τώρα οι φασιστικές πρακτικές στόχο έχουν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα φόβου και υποταγής, απέναντι σε όποιον σκέφτεται διαφορετικά ή αντιδρά στο καθεστώς εξαθλίωσης και ανελευθερίας που μας επιβάλλεται. Όπως και τότε οι ναζί του Χίτλερ έτσι και τώρα οι χρυσαυγίτες δεν έρχονται να «τιμωρήσουν τα λαμόγια» και να «ανατρέψουν το σύστημα», αλλά να το περιφρουρήσουν σκορπώντας τη βία, το μίσος και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, χέρι-χέρι με την κρατική καταστολή και τα διαπλεκόμενα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που υπερπροβάλλουν τη δράση τους.
H ανοχή στα φαινόμενα φασιστικής βίας και παραχάραξης της ιστορίας (Πολυτεχνείο) είναι επικίνδυνη και δηλώνει συνενοχή. Ο δήθεν «ριζοσπαστικός και αντισυστημικός» μανδύας που προσπαθεί να φορέσει ο φασισμός, δεν μπορεί να κρύβει την ουσία ότι είναι ο πιο πιστός υπηρέτης του συστήματος.
Ως ενεργοί πολίτες αυτής της κοινωνίας και με πλήρη επίγνωση των κρίσιμων στιγμών που περνάμε, δεν μένουμε αδιάφοροι.
Καλούμε τους εργαζομένους, τους νέους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τα σωματεία, τους συλλόγους, τις συλλογικότητες της πόλης και κάθε σκεπτόμενο συμπολίτη να ενεργοποιηθεί και να δράσει με όποιο τρόπο κρίνει ενάντια στην εξάπλωση του φασισμού στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και σε κάθε κοινωνική εκδήλωση.
Ούτε στην Καλαμάτα ούτε πουθενά!...
Να τσακίσουμε το φασισμό σε κάθε γειτονιά.
Την 6η του Δεκέμβρη, μέρα της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, να την κάνουμε μέρα αντιφασιστικής δράσης».