Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 21:53

«Κωμωδίες δωματίου» από την ομάδα Ωκύτοπο και τον Μορφωτικό Σύλλογο

«Κωμωδίες δωματίου» από την ομάδα Ωκύτοπο και τον Μορφωτικό Σύλλογο

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ
«Η έμφυτη ανάγκη μας για επαφή με τον πολιτισμό δεν πρέπει να κατακρεουργηθεί», προτρέπει η θεατρική ομάδα Ωκύτοπο, που υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στον πολιτισμό ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις σε διάφορες περιοχές με ελεύθερη είσοδο. Την Παρασκευή και το Σάββατο παρουσιάζει…

…στην Καλαμάτα, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, την παράσταση «Κωμωδίες δωματίου», μια διασκευή πάνω σε χιουμοριστικά μονόπρακτα των Τομά, Σάιμον και Ζιώγα.
Η παράσταση έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία στη Στούπα και τους Γαργαλιάνους, στις 12 Ιανουαρίου το έργο θα παιχτεί στην Αθήνα, στο θέατρο «Κάρολος Κουν», ενώ έχουν ακόμη προγραμματιστεί παραστάσεις στην Τρίπολη, το Δώριο, την Πελεκανάδα, το Διαβολίτσι και αλλού.
Συντελεστές της παράστασης έδωσαν το πρωί συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκαν στο έργο και στα μηνύματα που θέλουν να περάσουν.
Η Ειρήνη Τσουκαλοχωρίτου ανέφερε ότι «η οικονομική κρίση δεν είναι αποτυχία των πολιτών και δεν πρέπει να βιώνεται ως μια επώδυνη προσωπική ήττα με τάσεις απομονωτισμού και κατάθλιψης. Το θέατρο μπορεί και πρέπει να προβάλλει τις αρχές του ανθρωπισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του πολιτισμού και της ψυχικής ανάτασης. Ο πολιτισμός δεν υποτάσσεται στη λογική της παγκόσμιας αγοράς και των συμφερόντων των ισχυρών. Είναι και πρέπει να παραμείνει το κοινωνικό εργαλείο πολιτισμικής αναβάθμισης και ψυχαγωγίας».
Σημειώνεται ότι η παράσταση της θεατρικής ομάδας Ωκύτοπο ανεβαίνει σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας.
Το έργο «Κωμωδίες δωματίου» έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει ο Βασίλης Φλώρος, τα κοστούμια είναι της ομάδας Ωκύτοπο, την μουσική επιμέλεια έχει κάνει ο Παναγιώτης Σταθέας, ενώ παίζουν ο επαγγελματίας ηθοποιός Αντώνης Τζαμαλούκας και οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Δημήτρης Δημητρίου, Ειρήνη Τσουκαλοχωρίτου, Παρασκευή Σαμπαζιώτη, Γιώργος Μαυρέας, Μαρία Βλαχοπούλου, Παύλος Κλάδης, Γεράσιμος Βεναρδής, Αντώνης Μπούνας, Νικολέτα Βλάσση και Ολυμπία Βενιζελέα.
Την Παρασκευή και το Σάββατο η παράσταση θα αρχίσει στις εννέα το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.
Στ.Μ.