Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 01:21

Σε ποιον απονέμεται φέτος το βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας”...

Στον Αλέξανδρο Π. Μαλλιά, Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον από το 2005 έως το 2009, υποψήφιου ευρωβουλευτή του Ποταμιού, υποψήφιου βουλευτή επικρατείας του Ποταμιού και το 2019 υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, απονέμεται το φετινό βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας”. Το βραβείο θα απονεμηθεί για το βιβλίο του “Τα σύνορα - Αναθεωρητισμός”, τον πρόλογο στον οποίο έχει γράψει υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος. 

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το διαγωνισμό για το βραβείο προκήρυξε η Περιφέρεια στη μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη Μεσσηνίας και γενικού γραμματέα στο υπουργείο Πολιτισμού, Παναγιώτη Φωτέα. 

Σημειώνει επίσης η Περιφέρεια ότι “στη σχετική απόφαση κατέληξε η υπό την ακαδημαϊκό Χρύσα Μαλτέζου κριτική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, και στην οποία μετέχουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, η επίκουρη καθηγήτρια του ίδιου Ιδρύματος Σοφία Καπετανάκη, ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Μηλιώνης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Το βραβείο, που συνίσταται σε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, θα απονεμηθεί σύντομα, δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας”.