Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 18:09

Οι έπαινοι Νικολάου Πολίτη στους εννέα αριστούχους μαθητές του Δήμου Καλαμάτας

Οι έπαινοι Νικολάου Πολίτη στους εννέα αριστούχους μαθητές του Δήμου Καλαμάτας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
Ημέρα επιβράβευσης η αυριανή για τους απόφοιτους του Δήμου Καλαμάτας που αρίστευσαν πέρσι και πέρασαν σε κορυφαίες κρατικές πανεπιστημιακές σχολές της χώρας. Σε εννέα μαθητές του Δήμου θα απονεμηθούν, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τους Τρεις Ιεράρχες, οι έπαινοι Νικολάου Πολίτη με τα αντίστοιχα έπαθλα…

Η εκδήλωση θα γίνει στις έξι το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και οι έπαινοι, που έχουν θεσπιστεί στο όνομα του «πατέρα της λαογραφίας», θα απονεμηθούν στους: Θετική κατεύθυνση: Ιάκωβος Βλάχος που από το Λύκειο Αρφαρών πέρασε στην Ιατρική Αθήνας, Σπυριδούλα Ακακίου που από το Λύκειο Θουρίας πέρασε στην Ιατρική Πάτρας, Παναγιώτα Σταθοπούλου που από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας πέρασε στην Ιατρική Αθήνας.
Θεωρητική κατεύθυνση: Ελένη Μαλαπάνη που από το 3ο Λύκειο Καλαμάτας πέρασε στη Νομική Αθηνών, Στασινή Μιχαλοπούλου που από το 5ο Λύκειο Καλαμάτας πέρασε στο Οικονομικό ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκης, Σοφία Αντωνοπούλου που από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας πέρασε στη Νομική Αθηνών.
Τεχνολογική κατεύθυνση: Σπυρίδων Χανδρινός που από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας πέρασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ιωάννης-Διονύσιος Τσώνης που από το 3ο Λύκειο Καλαμάτας πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., Μαρία Ξενούλη που από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας πέρασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
Σημειώνεται ότι το έπαθλο για τον πρώτο κάθε κατεύθυνσης είναι 400 ευρώ, για τον δεύτερο 300 ευρώ και για τον τρίτο 200 ευρώ.
Πριν από την απονομή των επαίνων θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες, η οποία θα ξεκινήσει με ομιλία του Θεολόγου του 5ου Γυμνασίου, Ηλία Κανελλόπουλου, με θέμα: «Ήγουν, περί κρίσεως και πυραμίδος επουρανίου».
Θα ακολουθήσουν ύμνοι από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας, υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Τσιλίκα.
Ακόμη, μαθητές του 5ου Γυμνασίου και του 14ου Δημοτικού Σχολείου θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από το έργο των Τριών Ιεραρχών και ένα μικρό θεατρικό έργο.
Τέλος, θα παρουσιαστούν χοροί της Καππαδοκίας από το Μορφωτικό Σύλλογο Καλαμάτας.
Στ.Μ.