Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2013 22:29

Ημερίδα με τον Θάνο Τζήμερο για την κοινωνική πολιτική και το κράτος πρόνοιας

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ»
Οι θέσεις του κόμματος «δημιουργία, ξανά», για την κοινωνική πολιτική και το κράτος πρόνοιας θα παρουσιαστούν αύριο, Κυριακή, στην Καλαμάτα από γνωστούς επιστήμονες...

Η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο της 2ης Πελοποννησιακής ημερίδας της «δημιουργία, ξανά», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «REX», από τις 11 το πρωί μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι.
Στην ημερίδα θα είναι και ο ιδρυτής της «δημιουργίας, ξανά», Θάνος Τζήμερος, ο οποίος χθες παραιτήθηκε από την προεδρία του κόμματος προκειμένου να γίνουν εκλογές, στις οποίες θα είναι υποψήφιος.
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες, η πρώτη θα έχει ως θέμα: «Το Ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα». Θα μιλήσουν οι: Παναγιώτης Ζαμπέλης: «Τα προβλήματα του Ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος». Καθηγήτρια Αντιγόνη Λυμπεράκη: «Κοινωνική πολιτική, Κράτος, οικογένεια και κρίση: Μια συνολική οπτική». Καθηγητής Πλάτων Τήνιος, «Ξεμπερδέψαμε με τις συντάξεις μετά το 2010; Θέσεις και αντιφάσεις». Παναγιώτης Ζαμπέλης: «Τα βασικά σημεία της πρότασης για ένα νέο συνταξιοδοτικό σύστημα».
Το θέμα της δεύτερης ενότητας θα είναι: «Ασφαλιστικές παροχές και υπηρεσίες υγείας». Θα μιλήσουν  οι: Θεόδωρος Καλαμίδας: «Ιδιωτική ασφάλιση: Μύθοι και πραγματικότητα». Μανώλης Χατζημανώλης: «Όλα όσα θέλαμε να μάθουμε για το ασφαλιστικό και φοβόμαστε να τα ρωτήσουμε». Ματθαίος Παπακυρίτσης: «Γενικό Πλαίσιο της Κοινωνικής Ασφάλισης-Αίτια Κρίσης».
Το θέμα της τρίτης ενότητας θα είναι «Το κράτος πρόνοιας» και θα μιλήσουν οι: «Νίκος Βουλγαρόπουλος, εκδότης περιοδικού «αναπηρία τώρα». Γιάννης Χατζήμπεης, παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης. Εκπρόσωπος Μητρόπολης Μεσσηνίας. Φώτης Σαραντόπουλος, Χημικός-Επιχειρηματίας.