Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 18:00

Τσικνοπέμπτη με «Μεγάλες προσδοκίες» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Τσικνοπέμπτη με «Μεγάλες προσδοκίες» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
Λογοτεχνικά έργα που μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη παρουσιάζει αυτό το μήνα η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, σε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα με τέσσερις ταινίες. «Μεγάλες προσδοκίες», «SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα», «Πριν πέσει η νύχτα» και «Φαρενάιτ 451»…

…Οι προβολές πραγματοποιούνται στις 9.15 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, Δημοσθένους 2, με στήριξη του «Φάρις», του Δήμου Καλαμάτας και επαγγελματιών της πόλης. Εισιτήριο: 4 ευρώ. Για νέους κάτω των 18, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα προβολών

Πέμπτη 7 Μαρτίου
«Μεγάλες προσδοκίες» (1946)
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιν
Παίζουν: Τζον Μιλς, Τζιν Σίμονς, Άλεκ Γκίνες
Το κλασσικό αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς στο σινεμά. Θεωρείται η καλύτερη μεταφορά λογοτεχνικού έργου στον κινηματογράφο και μια από τις καλύτερες βρετανικές ταινίες. Βραβευμένη με Όσκαρ καλλιτεχνικής διεύθυνσης και φωτογραφίας.

Πέμπτη 14 Μαρτίου
«SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα» - «Dr. Strangelove» (1964)
Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Κιούμπρικ
Παίζουν: Πίτερ Σέλερς, Τζορτ Σκοτ, Στέρλινγκ Χέιντεν
Μαύρη κωμωδία - πολιτική σάτιρα, που δείχνει πώς ο άνθρωπος μπορεί να παρασυρθεί από την τεχνολογία. Το έργο είναι βασισμένο στο βιβλίο του Πίτερ Τζορτζ «Red alert». Όταν ένας φανατικός Αμερικανός στρατηγός επιτίθεται με πυρηνικά όπλα στην πρώην Σοβιετική Ένωση, ο πρόεδρος κάνει τα πάντα για να επιστρέψουν οι βομβιστές και να ηρεμήσει τους Ρώσους. Παράλληλα συζητά με τους συμβούλους του και έναν τρελοεπιστήμονα.

Πέμπτη 21 Μαρτίου
«Πριν πέσει η νύχτα» (2000)
Σκηνοθεσία: Τζούλιαν Σνάμπελ
Παίζουν: Χαβιέ Μπαρδέμ, Αντρέα Ντι Στέφανο, Τζόνι Ντεπ
Η ιστορία του Κουβανού γκέι ποιητή και συγγραφέα Ρεϊνάλντο Αρένας, ο οποίος αυτοεξορίζεται στην Αμερική, όπου τελικά αυτοκτονεί, αφού έχει προσβληθεί από τον ιό του AIDS. Το βιβλίο με τίτλο «Before night falls» το ολοκλήρωσε λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του.

Πέμπτη 28 Μαρτίου
«Φαρενάιτ 451» (1966)
Σκηνοθεσία: Φρανσουά Τριφό
Παίζουν: Όσκαρ Βέρνερ, Τζούλι Κρίστι
Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα, που έγραψε το 1953 ο Αμερικανός συγγραφέας Ρέι Μπράντμπερι. «Φαρενάιτ 451» είναι η θερμοκρασία στην οποία καίγεται το χαρτί. Σε μια μελλοντική κοινωνία, όπου τα βιβλία έχουν απαγορευτεί, γιατί αποτελούν απειλή για την εξουσία, ο πυροσβέστης Γκάι Μόνταγκ έχει ως μοναδική δουλειά του την εξής αποστολή: δέχεται καταγγελίες πολιτών για ανθρώπους που μπορεί να κρύβουν βιβλία, πηγαίνει στα σπίτια τους, κάνει έρευνα, και αν βρει βιβλία, τα καίει. Ώσπου συναντά ένα κορίτσι που δεν φοβάται, που του μιλά και τον αφυπνίζει…