Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 13:02

Παλιές αφίσες έργα τέχνης μεγάλων καλλιτεχνών στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδης»

Παλιές αφίσες έργα τέχνης μεγάλων καλλιτεχνών στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδης»

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Παλιές αφίσες έργα τέχνης, φιλοτεχνημένες από μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες, εκτίθενται από σήμερα το απόγευμα στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδης», στη Μεσσήνη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις επτά το βράδυ …

Για την έκθεση μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος με τον μεγάλο Νησιώτη ζωγράφο και χαράκτη, Τάκη Κατσουλίδη, που παρουσίασε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία της αφίσας, που μέχρι τη δεκαετία του 1930 περίπου τυπωνόταν με λιθογραφικό τρόπο, ήταν περίπου ένα λιθογραφικό έργο.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος συνεχάρη τον Τάκη Κατσουλίδη για τη νέα αυτή σημαντική έκθεση, ευχαρίστησε την Alpha Bank που διέθεσε τη συλλογή της για να εκτεθεί στο Μουσείο της Μεσσήνης, ενώ τόνισε πως ο Δήμος θα προσπαθήσει ώστε να πραγματοποιηθούν οργανωμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις στην έκθεση.
Από την  πλευρά του ο Τάκης Κατσουλίδης επίσης ευχαρίστησε την Alpha Bank και τον πρόεδρό της, Γιάννη Κωστόπουλο, για την εντολή που έδωσε ώστε να έρθει η Συλλογή στο Μουσείο.
Όπως σημείωσε, αφίσες έχουν κάνει πολύ μεγάλοι καλλιτέχνες, από τον Ρενουάρ και τον Πικάσο μέχρι τον Τουλούζ Λοτρέκ. Στην Ελλάδα αφίσες έχουν φτιάξει πρώτος ο Γύζης, μετά ο Μόραλης, ο Τάσσος, η Κατράκη κ.ά.
Ο κ. Κατσουλίδης τόνισε ότι οι αφίσες που θα παρουσιαστούν στο Μουσείο είναι πάρα πολύ καλές και κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση και να τις θαυμάσει.
Τέλος, ανήγγειλε ότι το Μουσείο Χαρακτικής ετοιμάζει και άλλη μεγάλη εκδήλωση, για την οποία όμως ανακοινώσεις θα γίνουν προσεχώς.
Σημειώνεται ότι για τις παλιές αφίσες και την έκθεση θα μιλήσει κατά τα εγκαίνια ο Άρης Ραπίδης, επιμελητής του τμήματος συλλογής έργων τέχνης της Alpha Bank.
Στ.Μ.