Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 17:09

Η Νίνα Δράκου από την PolisArt Events μας εισάγει στην έννοια της “καλλιτεχνικής οργάνωσης εκδηλώσεων”

Η Νίνα Δράκου από την PolisArt Events μας εισάγει στην έννοια της “καλλιτεχνικής οργάνωσης εκδηλώσεων”

Χορευτικές performances σε όλα τα είδη χορού, μία ζωντανή παράσταση με φωτιές, μία πριγκίπισσα να σε καλωσορίζει, χορεύτριες με εκθαμβωτικά φωτιζόμενα πέπλα και φτερά led να φωτίζουν τη βραδιά, μαγευτικά show με ακροβάτες, μια performer να παίζει Live βιολί πάνω σε ένα εναέριο φεγγάρι, μια παράσταση τέχνης ακροβατικής επί στύλου, αρχαίες Ελληνίδες ιέρειες σε κλασσικό χορό, γοργόνες σε παιδικό Event να εξιστορούν στα παιδιά ιστορίες από τον βυθό ή καλλιτέχνες του τσίρκο να κάνουν μαγικά, ζογκλερικά, ισορροπίες και ταχυδακτυλουργικά, bubbles μετακινούμενη συμμετοχική παράσταση με εικαστικές αναπαραστάσεις, ψηφιακό πλανητάριο με έναστρο ουρανό με τηλεσκόπιο, ξυλοπόδαροι με υπέροχα κοστούμια να λικνίζονται στο ρυθμό της μουσικής, η Cocktail Diva να περιφέρεται και να καλωσορίζει τον κόσμο σερβίροντας cocktails ή σαμπάνια από το φόρεμά της στο γάμο, το σαξόφωνο έξω από την εκκλησία… μια pop – jazz τραγουδίστρια να σε υποδέχεται στο μπαρ, μια τρομπέτα, ένα σαξόφωνο ή ένα βιολί να συνοδεύει τους καλεσμένους σου, αυτές είναι λίγες μόνο από τις εμπειρίες που έχει ζήσει κάποιος που είχε την τύχη να βρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την εταιρία PolisArt Events που εδρεύει στην Πελοπόννησο.

 

Τα θεματικά φαντασμαγορικά events είναι γνωστά στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα λίγες εταιρίες έχουν το know how. Η Νίνα Δράκου, ιδρύτρια της PolisArt Events | Performing Arts & Entertainment, ανέλαβε να μας μυήσει στην “καλλιτεχνική οργάνωση εκδηλώσεων” στην Πελοπόννησο. Είτε πρόκειται για πολιτιστική εκδήλωση σε πλατεία ή παραλία, σε θεατράκι ή θεματικό πάρκο, σε ξενοδοχείο, σε μαγαζί, σε καλοκαιρινό θέρετρο ή κρουαζιερόπλοιο, σε φιλανθρωπική εκδήλωση, εταιρική, ιδιωτική, οικογενειακή ή παιδική … Είτε πρόκειται για έκθεση, είτε για εγκαίνια καταστήματος, για συνέδριο, για επίδειξη μόδας, για παρουσίαση, για κάποια συνηθισμένη εθιμοτυπική εκδήλωση, για κάποιο αθλητικό γεγονός, για Τελετή Έναρξης – Λήξης – απονομών … η νέα τάση επιβάλλει τη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας με την προσθήκη μιας όμορφης πινελιάς στην εκδήλωσή, ώστε να μείνει μια αξέχαστη εμπειρία για όλους.

 

Ποιοι είναι οι πελάτες σας;

Πελάτες μας μπορεί να είναι ένας δημόσιος – κρατικός φορέας, ένας Δήμος, ή μια Περιφέρεια, μια οποιαδήποτε εταιρία, ένας οργανισμός, σωματείο, μια ξενοδοχειακή μονάδα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, café bar, clubs, αλλά και τα εμπορικά… ή ένας οποιοσδήποτε ιδιώτης για το γάμο του, βαφτίσια, πάρτι έκπληξη, bachelor κ.α. Η Κοινωνική Εταιρία PolisArt Κοιν.Σ.Επ έχει σκοπό την άσκηση δραστηριοτήτων που ανάγονται στους κλάδους Πολιτισμού και Δημιουργικότητας, Δημιουργικές Δραστηριότητες, τέχνες, θεάματα, διασκέδαση, ψυχαγωγία με εκπαίδευση ενίοτε.

 

Τι προσφέρετε στους πελάτες σας μέσα από μια καλλιτεχνική εκδήλωση από την PolisArt;

Η PolisArt Events σαν εταιρεία μπορεί να χαρακτηριστεί ως φορέας “καλλιτεχνικής οργάνωσης εκδηλώσεων”.  Ωστόσο, μια απλή και τυπική περιγραφή λειτουργεί απλά ως όρος μιας έννοιας, περιγράφοντας μόνο ένα μέρος των υπηρεσιών μας. Συνεπώς στην ερώτηση αυτή θα έλεγα πως η PolisArt Events είναι μια εταιρεία που πραγματοποιεί πολιτιστικά και εικαστικά δρώμενα με διαδραστικά acts και απαρτίζεται από μια έμπειρη ομάδα καλλιτεχνών –συνεργατών διαφόρων ειδικοτήτων. Ως εταιρία αναλαμβάνουμε όλο τον σχεδιασμό και υλοποίηση της εκδήλωσης από το «0». Πιο συγκεκριμένα η PolisArt αναλαμβάνει όσες από τις κάτωθι υπηρεσίες επιθυμεί ο πελάτης:

 • Event Planning | Σχεδιασμός Εκδήλωσης
 • Digital and Social Media Strategy | Ψηφιακή Στρατηγική στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
 • Marketing and Communications Management | ΔιαχείρισηΜαρκετινγκκαιΕπικοινωνίας
 • Graphic Design and Visual Communication | Γραφιστική Απόδοση και Απεικόνιση
 • Media Promotion | Διαχείριση Μέσων Ενημέρωσης και Προώθηση
 • Financial Budgeting & Planning | Οικονομική Οργάνωση
 • Artist Management | Διαχείριση καλλιτεχνών (μεταφορές, διαμονές, αμοιβές, οργάνωση, επικοινωνία, σκηνικά, κοστούμια, υλικά παράστασης, μουσική κ.α)
 • Φωτογραφία – Βίντεο – Youtube με διάθεση ή όχι του υλικού

 

Αλλά και υπόλοιπες επιμέρους δράσεις:

 • τεχνικής υποστήριξης (ήχο – Φωτισμό)
 • εξοπλισμού
 • Security and Real Time Event Management | Ασφάλεια και Επίβλεψη Εκδήλωσης
 • Human & Technical Resources Planning| Εύρεση κατάλληλου ανθρώπινου και μηχανικού εξοπλισμού κ.α

 

Τι είναι αυτό όμως που πραγματικά μας κάνει και διαφέρουμε από μια άλλη εταιρεία εκδηλώσεων; Πρώτα απ’ όλα…το συναίσθημα της αφοσίωσης! Είναι απαραίτητο για εμένα να ενσωματώνομαι με την εκδήλωση. Να γίνομαι ένα με το κοινό αλλά και με τους συνεργάτες μου. Γενικά, θεωρώ πως για να έχει κάποιος ένα θετικό και με καλές κριτικές αποτέλεσμα, οφείλει να έχει καλά και γερά θεμέλια. Για να μπορέσεις να προσφέρεις το καλύτερο των δυνατοτήτων σου στους πελάτες σου, οφείλεις σαν σωστός επαγγελματίας να περιστοιχίζεσαι από αξιόλογους ανθρώπους. Έτσι και η PolisArt Events απαρτίζεται από μια έμπειρη, highly skilled ομάδα καλλιτεχνών, προμηθευτών και ευρύτερων συνεργατών. Επιλέγω πάντα να βρίσκω συνεργάτες οι οποίοι στα κατάλληλα πόστα και με τις κατάλληλες γνώσεις ολοκληρώνουμε και “γεμίζουμε” τον καμβά ιδεών μας. Επιπλέον λειτουργούμε πάνω απ’ όλα ως Καλλιτέχνες με όρεξη και πάθος …πράγμα που μας διαφοροποιεί από τους υπολοίπους. Υπάρχει πάντα ένα απαιτητικό challenge, καθώς οι εκδηλώσεις μας δεν αφορούν στην απλή σκηνική αναπαράσταση δρώμενων και επιτελέσεων, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για μια «συναρμογή τεχνών». Επιλέγουμε να μπλέκουμε τις τέχνες σε αυτό που ταιριάζει στην κάθε περίπτωση και πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών και το ύφος του θεματικού project. Με τον τρόπο αυτό, οι εκδηλώσεις της Εταιρίας μας διαφοροποιούνται από τις συνηθισμένες, παράγοντας “Νέο Πολιτιστικό Προϊόν’’ που αποτελεί πρόκληση και καινοτομία στις σύγχρονες πόλεις. Είμαστε περήφανοι για αυτό. Και το πιο σημαντικό που μας χαρακτηρίζει είναι η εμπειρία μας! Ουκ ολίγες παραγωγές και θεάματα έχουμε υλοποιήσει σε όλες τις εποχές του χρόνου όχι μόνο στην Καλαμάτα αλλά και σε όλη την περιοχή της Πελοποννήσου. Από φεστιβάλ, εκδηλώσεις, παιδικά θεάματα κ.α Η εμπειρία μας είναι η τρανή απόδειξη της επιτυχίας μας. Η επιτυχία μας βασίζεται στην εμπιστοσύνη σας!

 

Custom made, unique, original | Η εταιρία έχει word of mouth φήμη για τα ιδιαίτερα events της τα οποία είναι σχεδόν σαν θεατρικά δρώμενα. Πώς προέκυψε αυτή η κατεύθυνση;

Έχοντας μια πορεία αρκετών χρόνων στο χώρο του χορού, της μουσικής, του θεάματος και της διασκέδασης, περνώντας φυσικά από όλα τα στάδια, σε κάθε πόστο και σε κάθε συμμετέχοντα ρόλο, γνωρίζω πλέον επαρκώς και σε άρτιο βαθμό τα do και τα don’t. Έχοντας πάντα ένα καλλιτεχνικό “μικρόβιο” μέσα μου, ήθελα να το ξεδιπλώσω και στον κόσμο! Ήθελα και συνεχίζω να θέλω εντονότερα, να μπορεί ο κόσμος μέσα από τα event μου να ταξιδέψει κι εκείνος στον δικό μου “πλανήτη”, να μπει έστω και για λίγο στην καλλιτεχνική σφαίρα, στην δική μου φαντασία σα να είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το mini trip. Είναι πρώτα ηθική και μετά επαγγελματική ικανοποίηση για εμένα να υπάρχουν ευχαριστημένοι πελάτες, ευχαριστημένοι συνεργάτες και ευχαριστημένο κοινό. Να υπάρχουν μόνο θετικά σχόλια… Ίσως κάπως έτσι να κατάφερα και να έχω χτίσει το πελατολόγιό μου, μέσα από χαρούμενους και ικανοποιημένους θεατές των εκδηλώσεων μου. Και ο λόγος που συνεχίζω δυναμικά είναι τα εκατοντάδες θετικά σχόλια που αφήνουν στην ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο και όχι μόνο https://g.page/r/CSysuY-cMza9EBM/review