Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 11:01

Παραδοσιακές συνταγές και γαστρονομία με ελιά στο “Άρτος-Οίνος-Έλαιον” Καλαμάτας

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στο περίπτερο της "Τρελής Ροδιάς", όπου ο Δημήτρης Καπόπουλος του προσφέρει εκλεκτό απόλυτα φυσικό χυμό ρόδι Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στο περίπτερο της "Τρελής Ροδιάς", όπου ο Δημήτρης Καπόπουλος του προσφέρει εκλεκτό απόλυτα φυσικό χυμό ρόδι

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία κόσμου, αιρετών και υποψηφίων των αυτοδιοικητικών εκλογών, η 10η παρουσίαση αγροτικών προϊόντων “Άρτος-Οίνος-Έλαιον”, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται το Σάββατο και την Κυριακή, με τη λειτουργία των περιπτέρων των περίπου 30 επιχειρήσεων που συμμετέχουν. Επίσης το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μαγειρικής με παραδοσιακές συνταγές στο πατινάζ του πάρκου, ενώ την Κυριακή, στον ίδιο χώρο σεφ θα μαγειρέψουν συνταγές με ελιά, που είναι και το τιμώμενο προϊόν φέτος…

 

Το φετινό “Άρτος-Οίνος-Ελαιον” διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τους Συλλόγους Εστίασης Μεσσηνίας και Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, ενώ μεγάλοι χορηγοί είναι η ΣΥΚΙΚΗ και ο Συνεταιρισμός “Ένωση Μεσσηνίας”.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων έκαναν χαιρετισμούς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αναστάσης Σκοπετέας, ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Κρανιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτης Παπαγεωργίου, που για μια ακόμη χρονιά πρότεινε το “Άρτος-Οίνος-Έλαιον” να μεγαλώσει, τονίζοντας ότι η συνεταιριστική οργάνωση της ΣΥΚΙΚΗΣ μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, φέρνοντας ακόμη και πελάτες της από το εξωτερικό. Τέλος χαιρέτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, που έκοψε ακολούθως την κορδέλα των εγκαινίων, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα και μίλησε με τους παραγωγούς και μεταποιητές. 


Το περίπτερο της VOL, με τα εξαιρετικά χειροποίητα σαπούνια με πρώτη ύλη το ελαιόλαδο και άλλα φυσικά και βιολογικά συστατικά

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μουσικό μέρος με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, όπου τραγούδησαν η Ερωφίλη Παναγιωταρέα και ο Δημήτρης Χαρλέπας. 

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα του “Άρτος-Οίνος-Έλαιον” το Σάββατο και την Κυριακή έχει ως εξής: 


Στο περίπτερο της ΣΥΚΙΚΗΣ ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Οργάνωσης των συκοπαραγωγών, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, προσφέρει το νέο προϊόν της Οργάνωσης, μπάρα με σύκο!

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/8

21.30  «Μαγειρεύοντας ξεχασμένες παραδοσιακές συνταγές» με τη συμμετοχή σεφ από τον «Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας» και τον «Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Καλαμάτας» (στο χώρο του πατινάζ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/8

21.30  «Η ελιά στη γαστρονομία της Πελοποννήσου» παρουσιάσεις με τη συμμετοχή σεφ από τον «Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας» και τον «Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Καλαμάτας» (στο χώρο του πατινάζ)

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Στ.Μ.