Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 16:59

Η “δηλητηριάστρια της Μάνης” επέστρεψε στη Στούπα

Θανάσης Παντές, Πάνος Σόμπολος, Αθηνά Θωμέα, Παναγιώτης Γιαννουλέας, Γιάννης Χουτόπουλος, Αθανασία Κάτσικα Θανάσης Παντές, Πάνος Σόμπολος, Αθηνά Θωμέα, Παναγιώτης Γιαννουλέας, Γιάννης Χουτόπουλος, Αθανασία Κάτσικα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΕΑ 

Η πολυαναμενόμενη παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Γιαννουλέα, “Τετράκις εις θάνατον! Η δηλητηριάστρια της Μάνης”, στη Στούπα, στις 31 Αυγούστου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία από πλευράς συμμετοχής και ο προαύλιος χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δυτικής Μάνης γνώριστε στιγμές ξεχωριστής συγκίνησης. 

Οι ομιλητές Πάνος Σόμπολος, που είχε και το συντονισμό, και Θανάσης Παντές, μίλησαν με θερμά λόγια για τον συγγραφέα και το βιβλίο, ενώ η Αθηνά Θωμέα, που παραλίγο να είναι ένα ακόμα θύμα της δηλητηριάστριας, μίλησε για την προσωπική της εμπειρία με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο. 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο εκδότης Γιάννης Χουτόπουλος (Εκδόσεις Κύφαντα) και η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Στούπας και ψυχή της εκδήλωσης, Αθανασία Κάτσικα. Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας, που περιέγραψε συγκινημένος την ατμόσφαιρα της εποχής που συνέβησαν τα τραγικά εκείνα γεγονότα, καταθέτοντας και τις προσπωικές του εμπειρίες από εκείνη την εποχή. 

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Αντιλόγου, που ήταν συνδιοργανωτής, Ανδρέας Ζαγάκος, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Ανδριανόπουλος, ο λάτρης της καλής ζωής Χρήστος Ζαγάκος, ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης Ευάγγελος Ανδροβιτσανέας και άλλοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί ξένοι, οι οποίοι εξέφρασαν την απορία τους, γιατί το βιβλίο δεν έχει ακόμη μεταφραστεί στα αγγλικά, απορία εύλογη ομολογουμένως. 

Θανάσης Παντές