Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 01:33

Το αυτοδιαχειριζόμενο από τους εργάτες εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Το παράδειγμα του εργοστασίου της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διαχειρίζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοί του, θα παρουσιαστεί το βράδυ, σε εκδήλωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Καλαμάτας, στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου…

Η εκδήλωση, στην οποία θα παραστούν εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ., θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ. Το εργοστάσιο ήταν εγκαταλειμμένο από το Μάιο του 2011, ενώ οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι επί 21 μήνες. Όπως σημειώνει το Σωματείο της ΒΙΟ.ΜΕ., το εργοστάσιο άνοιξε από τη βάση και όλες οι αποφάσεις παίρνονται από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων με άμεση δημοκρατία.
Σε σχετικό κείμενο τονίζεται ότι η ΒΙΟ.ΜΕ. «αμφισβητεί: Πρώτα και κύρια την ίδια την ιδιοκτησία και την κυριαρχία της εργοδοσίας στη παραγωγή, στα εμπορεύματα, στο εργοστάσιο, στις ζωές μας. Τολμά να βάζει πάνω από το συμφέρον του ιδιοκτήτη βιομηχάνου, τα εργατικά συμφέροντα. Πάνω από τις "ανάγκες της εθνικής οικονομίας" που τσακίζουν τα εισοδήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, τις εργατικές ανάγκες. Αμφισβητεί το μονόδρομο της καταστροφής, των κυβερνήσεων και των τραπεζιτών, για να φωνάξει με το παράδειγμα της: Τα εργοστάσια στους εργάτες, η παραγωγή στους παραγωγούς, η ζωή μας στα χέρια μας!
Η ΒΙΟ.ΜΕ. αμφισβητεί: Την πεπατημένη και τα "συνηθισμένα" στο εργατικό κίνημα. Τους ξεπουλημένους της ΓΣΕΕ, αλλά και τον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Γιατί πολύ απλά, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ αρνούνται να οδηγηθούν από ήττα σε ήττα. Το περιεχόμενο του παραδείγματός τους δε χωράει στις προκάτ συγκεντρώσεις, ούτε στις "ισορροπίες" των κομμάτων που τις διοργανώνουν. Η ΒΙΟ.ΜΕ αγωνίζεται: Για να δημιουργηθεί ένα κίνημα αυτοδιαχείρισης και άμεσης δημοκρατίας, μέσα από εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς! Για να πάρει η αντεπίθεσή μας αποφασιστικότητα και διάρκεια με γενική πολιτική απεργία διαρκείας!».