Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 08:52

Χριστούγεννα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος – Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις

Χριστούγεννα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος – Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις

Ξεκίνησαν το Σάββατο, από την Ασίνη της Κορώνης, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Πύλο, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου θα πραγματοποιηθεί και συναυλία. Σήμερα, Κυριακή, θα γίνει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κορώνη, όπου επίσης θα δώσει μουσική παράσταση συγκρότημα, ενώ και στη Χώρα, την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη, θα πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος έχει διοργανώσει εκδηλώσεις στις περισσότερες κοινότητες του Δήμου…

Πιο συγκεκριμένα από το Δήμο ανακοινώθηκε ότι σήμερα, Κυριακή, στις έξι το απόγευμα, «πραγματοποιείται η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αγίου Δημητρίου Κορώνης καθώς και του εορταστικού στολισμού της πόλης, με την διεξαγωγή συναυλίας από το συγκρότημα "Banda Morena" με μουσικές της ελληνικής και ξένης σκηνής, pop, swing, disco. Face painting για μικρούς και μεγάλους σε ένα ξέφρενο χριστουγεννιάτικο party!

Τη Παρασκευή 8η Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 πραγματοποιείται η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία Βλαχόπουλου καθώς και του εορταστικού στολισμού, με την διεξαγωγή διαδραστικής παράστασης ξωτικών που θα εντυπωσιάσουν τους μικρούς και τους μεγάλους μας φίλους με την εισβολή τους πάνω σε ένα χριστουγεννιάτικα στολισμένο ποδήλατο.

Το Σάββατο 9η Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 πραγματοποιείται η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία Χαρακοπιού καθώς και του εορταστικού στολισμού, με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και όμορφες μελωδίες από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαρακοπιού και την Αθηναγόρειο Φιλαρμονική Ορχήστρα Κορώνης. Παιδική θεατρική παράσταση θα παρουσιάσουν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χαρακοπιού.

Τη Κυριακή 10η Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 πραγματοποιείται η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία Πύλου-Πλατεία Τριών Ναυάρχων καθώς και του εορταστικού στολισμού της πόλης με την διεξαγωγή συναυλίας από το συγκρότημα "Passepartout" σε ήχους balkan, swing, rock n roll, disco, pop, latin. Face painting για μικρούς και μεγάλους σε στο απόλυτο Christmas party!

Τη Τετάρτη 13η Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 πραγματοποιείται η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία Χώρας καθώς και του εορταστικού στολισμού της πόλης με την διεξαγωγή μουσικής συναυλίας με swing, jazz, bossa nova και pop-rock ακούσματα από την Χριστίνα Γκόλια και την παρέα της. Face painting για μικρούς και μεγάλους σε ένα Christmas party που θα μείνει αξέχαστο!

Τη Κυριακή 24η Δεκεμβρίου και ώρα πρωινή η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος θα παίξει τα  Κάλαντα των Χριστουγέννων σε όλες τις ενότητες του Δήμου.

Τη Κυριακή 31η Δεκεμβρίου και ώρα πρωινή η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος θα παίξει τα  Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς σε όλες τις ενότητες του Δήμου.

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος πραγματοποιεί χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις περισσότερες Κοινότητες του Δήμου, σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Από την 2α Δεκεμβρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου με διαδραστικά σκηνικά σε που θα γεμίσουν χαρά τους μικρούς και τους μεγάλους μας φίλους!

Ο Άγιος Βασίλης θα μας ταξιδέψει στα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα παραμύθια! Όπου με τη συμμετοχή των παιδιών θα ξεπηδήσουν καλικάντζαροι, ξωτικά μάγισσες, νεράιδες, καλαντάδες, χιονάνθρωποι, μολυβένιοι στρατιώτες για να μεταφέρουν σε όλους μας το Πνεύμα των Χριστουγέννων!

Πρωτεύον μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθεί ένα όμορφο, γιορτινό κλίμα, που θα βοηθήσει την ψυχολογία του κόσμου θετικά και να τονώνει την δραστηριότητα στις Κοινότητες του Δήμου, ενισχύοντας παράλληλα και την εμπορική κίνηση.

Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα 2023!».