Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 17:22

Αγάπη, ευχές και δώρα από τις τρίτεκνες οικογένειες στα παιδιά του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Αγάπη, ευχές και δώρα από τις τρίτεκνες οικογένειες στα παιδιά του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Συνεπής και φέτος στο ραντεβού του ο Σύλλογος Τρίτεκνων Οικογενειών Μεσσηνίας, επισκέφθηκε το πρωί το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) και πρόσφερε δώρα για το Πάσχα στα παιδιά του Κέντρου, που αισθάνθηκαν αληθινή χαρά…

Το Κέντρο, παρά την κρίση, συνεχίζει τη μεγάλη του προσφορά, χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων, των γονέων, των εθελοντών και των δωρητών. Υπάρχουν ωστόσο προβλήματα, όπως η έλλειψη οδηγού για τη μεταφορά των παιδιών με το ειδικό όχημα του Κέντρου, το οποίο μένει ακινητοποιημένο. Διέξοδο στο πρόβλημα δίνει όμως το όχημα του Συλλόγου. Άλλο ζήτημα, κατά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, είναι η υπαγωγή του Κέντρου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και η απώλεια της διοικητικής του αυτοτέλειας.
Τους εκπροσώπους του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών υποδέχτηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Μεσσηνίας «Η Υπομονή», Καίτη Κεράνη και το μέλος του Συλλόγου, Διαμάντω Καφετζή, που είναι και τρίτεκνη. Τα δώρα, δημιουργίες και παρασκευάσματα μελών του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών, προσέφεραν ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς και τα μέλη της διοίκησης, Γρηγορία Δημητρακοπούλου και Καλλιόπη Αργυροπούλου.
Ο Χρήστος Κορομηλάς υπογράμμισε ότι κάθε φορά που επισκέπτεται με το Σύλλογό του το Κέντρο, φεύγει από αυτό με έντονα τα αισθήματα της αγαλλίασης και της αγάπης, τα οποία τα μεταδίδουν τα ίδια τα παιδιά του Κέντρου. Σημείωσε ότι ο Σύλλογος νοιώθει ότι είναι χρέος του να επισκέπτεται το Κέντρο και να ανταλλάσσει ευχές με τα παιδιά, ενώ τόνισε πως αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και τους γονείς των παιδιών για τον αγώνα που δίνουν, ο οποίος πρόσθεσε ότι τώρα είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγω της μειωμένης κοινωνικής υποστήριξης που παρέχει το κράτος.
Επίσης ο κ. Κορομηλάς προσκάλεσε το Κέντρο στις εκδηλώσεις που διοργανώνει για το Σαββατοκύριακο, τη λειτουργία εργαστηρίου πασχαλινής λαμπάδας και την πραγματοποίηση διαφόρων παιχνιδιών.
Από την πλευρά της η Καίτη Κεράνη ευχαρίστησε θερμά το Σύλλογο Τρίτεκνων Οικογενειών, ευχήθηκε Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας ότι για όλους η κατάσταση έχει γίνει δύσκολη, ενώ ειδικά για το Κέντρο διαβεβαίωσε πως παρά τα προβλήματα αυτό παραμένει ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας.
Στ.Μ.