Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 01:48

Με τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους και με πάρτι κλείνει απόψε η χειμερινή σεζόν

 Με τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους και με πάρτι κλείνει απόψε η χειμερινή σεζόν

ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
Με τις καλύτερες πιο πρόσφατες ταινίες μικρού μήκους, του Φεστιβάλ Future Shorts, αλλά και με ένα πάρτι με κινηματογραφικές μουσικές και κεράσματα, κλείνει απόψε τη χειμερινή σεζόν η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας «Filmhouse»…

Το κινηματογραφόφιλο κοινό της Καλαμάτας αγκάλιασε τη νέα αυτή προσπάθεια και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη έχει κάνει ένα θαυμάσιο ξεκίνημα, γεμίζοντας την κινηματογραφική αίθουσα (κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ) και παρουσιάζοντας σπουδαίες ταινίες.
Το Φεστιβάλ Future Shorts, ένα μια παγκόσμια διοργάνωση, που παρουσιάζει ταυτόχρονα σε 285 πόλεις σε όλο τον πλανήτη τις καλύτερες πιο πρόσφατες ταινίες μικρού μήκους.
Απόψε θα προβληθεί και η ταινία μικρού μήκους CHOICE από το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας. (Συμμετοχή στον 3ο Πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό "Ένας πλανήτης, μία ευκαιρία")
Οι ταινίες του Φεστιβάλ έχουν κατοχυρώσει διεθνείς διακρίσεις, όπως το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Sundance 2012, Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Woodstock, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Primavera, καθώς και το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Πράγας.
Η προβολή θα ξεκινήσει στις 9:15 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για νέους μέχρι 18 ετών και με εισιτήριο 4 ευρώ για τους μεγαλύτερους.