Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 10:53

Δύο Μεσσήνιοι εισηγητές στο πανελλήνιο συνέδριο ειδικής αγωγής

Δύο Μεσσήνιοι εισηγητές στο πανελλήνιο συνέδριο ειδικής αγωγής

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή και με δύο μεσσήνιους εισηγητές, πραγματοποιήθηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Εκπαίδευσης, με θέμα «Διλήμματα και προοπτικές στην ειδική εκπαίδευση»…

Οι μεσσήνιοι εισηγητές ήταν η Ουρανία Μαυρίκη – Μπόβη με θέμα: «Η κώφωση στην οικογένεια.  Μια μητέρα αφηγείται τις εμπειρίες της» και ο  Στασινός Μπόβης με θέμα: «Η  Προσωπική μου πορεία μέσα στο χρόνο».
Οι εισηγήσεις αυτές, όπως σημειώνει ο Στασινός Μπόβης, είχαν σαν στόχο το μοίρασμα των εμπειριών με τις ειδικές ομάδες του πληθυσμού αλλά και την κοινωνία στα ζητήματα που έχουν σχέση με την κώφωση, τη βαρηκοΐα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος σε συνεργασία με τον Τομέα Ψυχολογίας του Τμήματος Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Η συμμετοχή ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής εγγίζοντας τον αριθμό των 2.500 συνέδρων.
Οι θεματικοί άξονες του συνεδρίου κάλυπταν όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τις εξελίξεις στον επιστημονικό αλλά και εκπαιδευτικό τομέα για τα ΑΜΕΑ.